یکپارچه سازی تفکر ناب (Lean) و مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM)
در این مقاله به ترکیب مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) و مدیریت ساخت ناب (LCM)، در جهت کاهش اتلاف و افزایش ارزش محصول نهایی و ایجاد یک همافزایی منحصربهفرد صحبت نمودهایم.
ادامه مطلب
در این مقاله به ترکیب مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) و مدیریت ساخت ناب (LCM)، در جهت کاهش اتلاف و افزایش ارزش محصول نهایی و ایجاد یک همافزایی منحصربهفرد صحبت نمودهایم.
به جهت آنالیز تأخیرات، روشهای بسیاری موجود است که هرکدام مزایا و معایب مختلفی دارند. انتخاب روش مناسب به پارامترهای بسیاری بستگی دارد که در این مقاله به بررسی چند روش مطرح و مقایسه آنها پرداختهایم.
ایجاد یک ساختار شکست انجام کار (WBS) برای پروژه به شکل ساختار درختی و همچنین ارائه خط زمانی پروژه (Timeline) اهمیت زیادی دارد. ما در این مقاله یک راه ساده برای ایجاد این ساختار پیشنهاد خواهیم کرد.
یکی از کتابهای بسیار مناسبی که در زمینه BIM منتشر شده، کتاب BIM and Construction Management است که نسخه دوم آن در سال 2015 چاپ گردیده است.
همانطور که پیشتر گفتیم، مدیر ساخت با مدیر عمومی پروژه متفاوت بوده و در این مقاله به بررسی وظایف و مسئولیتهای مدیر ساخت از مرحله قبل از طراحی (Pre-Design) تا پس از ساخت (Post-Construction) پرداختهایم.
نرمافزار Primavera P6 EPPM نسبت به نرمافزار Primavera P6 PPM دارای یکسری از ویژگیها و عملکردهای متفاوتی است که در این مقاله به مقایسه آنها پرداختهایم. ابزاری که تحت وب بوده و برای سازمانهای بزرگ، هم از لحاظ مدیریت پروژه و هم حقوقی، حیاتی تلقی میگردد.
ترجمه ویرایش دوم پروتکل «تأخیر و تصدیع» انجمن حقوق احداث انگلستان SCL، برای اولین بار در کشور و به صورت کاری مشترک بین موسسه مهندسی و مدیریت ساخت علویپور و موسسه حقوق احداث و با همکاری جمع کثیری از مهندسان، مدیران پروژه و حقوقدانها منتشر گردید.
در این مقاله به شرح اهمیت و جایگاه مهارت نرم در موفقیت پروژه، بهخصوص پروژههای صنعت ساخت پرداختهایم و مهمترین مهارتهایی که یک مدیر پروژه در صنعت ساخت بهآنها نیاز دارد را معرفی نمودیم.
در این مقاله به تحلیل تفصیلی و جامع الزامات زمانبندی، تمدید زمانی (EOT)، خسارات مالی (Compensation and LD) و تحلیل تاخیرات در یک نمونه قرارداد بسیار عالی پرداختهایم تا بتوانید در قراردادهای خود از آن بهره گیرید.
در این مقاله علاوه بر بررسی تفاوت برنامهریزی (Project Planning)، زمانبندی (Project Scheduling) و کنترل پروژه (Project Control) به ارائه چارچوب پیشنهادی برای این سه پرداختهایم تا در مقالات بعدی به تفصیل هر کدام بپردازیم.
مشخصات فنی برنامه زمانی (Schedule Specifications) یکی از مهمترین اسناد قراردادی است که پایه ادعاهای فنی، مالی و زمانی بسیاری را تشکیل میدهد. در این مقاله، یک چکلیست مهم از این مشخصات فنی را ارائه و تحلیل نمودهایم.
در این مقاله به فرآیند تدوین برنامه زمانبندی پیمانکاران از نگاه انجمن پیمانکاران آمریکا (AGC) پرداخته و فرآیند پیشنهادی آن را معرفی نمودیم. مرجعی که یکی از منابع اصلی آزمون مدرک انجمن AACE با نام PSP تلقی میگردد.
در این مقاله به بررسی، تحلیل و نقد کامل تصمیم موسسه PMI برای ایجاد بخش تخصصی برای صنعت ساخت (Construction) و تایید صلاحیت جداگانهای که برای این صنعت با ارائه مدرک CPBEP در نظر گرفته شده پرداختهایم.
یکی از نمایندههای سازمان ملل در ایران که در محدوده ونک در تهران فعالیت مینماید قصد دارد یک نیروی کنترل پروژه با حقوقی حدود 1800 دلار در ماه و با قرارداد یکساله استخدام نماید.
اقتصاد ماشینآلات و نحوه ارزیابی اقتصادی آنها یکی از مهمترین مواردی است که عدم توجه بدان میتواند خسارات جبران ناپذیری را برای پروژه ها و پیمانکارانی که از این ماشین آلات بهره میبردند تحمیل نماید. در این مقاله به معرفی ارزیابی اقتصادی این ماشین آلات پرداخته ایم.
یکی از روشهای آنالیز تاخیرات که برای تدوین لایحه تاخیرات استفاده میشود، روش تحلیل برنامه زمانی مبنا در مقابل برنامه واقع (As-Planned vs. As-Built Analysis) است که خود میتواند به شیوه های مختلفی انجام شود.
صنعت AEC در حال از دستدادن فرصتهای سازگاری با انقلاب دیجیتال در جهان است که تاثیر بهسزایی در بهرهوری، اثربخشی هزینهای و پایداری صنعت دارد. در این مقاله به بررسی اصول ناب برای افزایش بهرهوری در پروژههای صنعت ساخت پرداختهایم.
در این نوشته نگاه دوبارهای داریم به دغدغهٔ هدررفت و بهرهوری صنعت ساخت و اینکه آیا میتوان اصول ناب را با صنعت ساخت آشتی داد یا خیر.
روش مدیریت کیفیت جامع (TQM) از اهمیت زیادی برخوردار بوده و اثرات مثبت آن باعث شده مطالعات زیادی حول این موضوع صورت گیرد. این مطالعات نشان میدهد بکارگیری این روش منجر به بهبود عملکرد سازمانها در مقابل رقبای خود میگردد.
پیچیدگیها و ریسکهای فراوان پروژههای صنعت ساخت باعث پررنگ شدن نقش مدیریت ساخت در این صنعت شده است. در این مقاله درباره این موضوع که باعث ایجاد استاندارد رویه جداگانه ای برای مدیریت ساخت شده است صحبت نمودیم.
در دومین سمپوزیوم بینالمللی مدیریت ساخت (ICMS)، که حدود 1000 شرکتکننده از مهندسان، پیمانکاران، کارفرمایان، مشاوران، کارشناسان، مدیران، اساتید، مدرسان و مدیران عامل صنعت ساخت با هدف ایجاد بزرگترین اکوسیستم تخصصی در صنعت ساخت گرد هم میآیند، منتظر دیدار شما هستیم.