پیام مدیرعامل
صنعت ساخت تنها محدود به پروژههای ساختمانی نبوده، بلکه احداث پروژههای ساختمانی (مسکونی و تجاری)، مهندسی، زیرساختی و صنعتی، همگی زیرمجموعه صنعت ساخت قرار میگیرند. گستردگی و پیچیدگی صنعت ساخت باعث گردیده تا این صنعت نسبت به تمامی صنایع دیگر، نرخ شکست بالاتری داشته باشد. به همین دلیل کشورهایی مانند آمریکا و انگلستان فلسفه جدیدی به نام مدیریت ساخت را در کنار فلسفه مدیریت پروژه ایجاد نموده و سالهای متمادی برای توسعه آن سرمایهگذاری نموده اند. باید اشاره نمود دانش مدیریت ساخت به دانش مدیریت عمومی پروژه اطلاق نگردیده و این مبانی از موضوعات ارائه شده توسط موسسات و انجمنهای مدیریت پروژه عمومی چون موسسه مدیریت پروژه آمریکا (PMI) و انجمن بینالمللی مدیریت پروژه (IPMA) فراتر است. از این حیث باید به انجمنها و موسساتی چون انجمن مدیریت ساخت آمریکا (CMAA)، موسسه صنعت ساخت آمریکا (CII)، موسسه معماران آمریکا (AIA)، انجمن پیمانکاران آمریکا (AGC)، انجمن حقوق ساخت انگلستان (SCL)، فدراسیون بینالمللی مهندسان مشاور (FIDIC)، انجمن بینالمللی مهندسی هزینه (AACE International)، انجمن مهندسان عمران آمریکا (ASCE) و بسیاری از موارد دیگر اشاره نمود که هر کدام از منظر متفاوت به تدوین استانداردها، دستورالعملها و توسعه این دانش پرداختهاند.
اما در ایران به علت عدم آگاهی از این مبانی و عدم دسترسی به این منابع، این ساختار به صورت مناسبی رشد و توسعه داده نشده است. در واقع، دانش مدیریت پروژه تنها به مبانی عمومی ختم نشده و راهنماها و متدولوژیهایی چون PMBOK و PRINCE2، تنها یک چارچوب برای ساختارسازی مناسب هستند. از اینرو، موسسه ACEMI با رویکردی متفاوت و به منظور توسعه این ساختار در کشورمان، نقشه راه جامعی را برای کارشناسان، مدیران و مشاوران پروژه در پنج سطح، یازده محدوده دانشی و در بخش مهارتهای سخت، مهارتهای نرم، منتورینگ و مشاوران، برای اولین بار در کشور ارائه نموده است.
موسسه ACEMI تنها مرجع تخصصی مدیریت ساخت در ایران است که به دلیل کسب عنوان مدرس رسمی و دارای صلاحیت از انجمن مدیریت ساخت آمریکا (CMAA) توسط دکتر سید محمدرضا علویپور خدمات تخصصی خود را در زمینهی مدیریت ساخت در ایران ارائه میکند. موسسه ACEMI تنها مرجعی در ایران و خاورمیانه است موفق به کسب این عنوان گردیده است. پیشنهاد میکنیم صفحهی مدرس رسمی CMAA را مطالعه فرمایید.
خدمات ما
موسسه مهندسی و مدیریت ساخت علویپور (ACEMI) فعالیت خود را به صورت رسمی از سال 1397 در زمینه آموزش، مشاوره، تولید محتوا و ترویج فرهنگ تخصصی مدیریت ساخت و پروژه آغاز نمود. ساختار موسسه ACEMI به گونهای تدوین شده است تا بتواند با کمک اساتید و متخصصان داخلی و خارجی نسبت به ترویج و توسعه مبانی مدیریت ساخت و مدیریت کسبوکار در صنعت ساخت اقدام نماید. هدف موسسه ACEMI راهبری صنعت ساخت به منظور ایجاد تحولات بنیادین است. مهمترین این اقدامات عبارتند از:
هستههای اصلی
موسسه ACEMI برای نیل به اهداف خود از یک شورای اصلی سیاستگذاری و سه کمیته اصلی تشکیل شده است که هر کدام اهداف متفاوتی را دنبال می کنند.
- شورای اصلی سیاستگذاری (MCC)، وظیفه تعیین استراتژیهای کلان را در موسسه ACEMI بر عهده داشته و کمیتههای موسسه زیر نظر این شورا فعالیت مینمایند. در واقع، رئیس و اعضای هر کمیته (کمیتههای PEC، PCC، CCC) توسط این شورا تعیین میشوند و وظیفه نظارت بر عملکرد هر کمیته، بر عهدهی شورای MCC است. علاوه بر این، سیاستگذاری و تصمیمگیری در ارتباط با نوع و توسعه خدمات موسسه ACEMI در کشور و عرصه بینالملل، در شورای اصلی سیاستگذاری (MCC) تعیین میشود.
- موسسه ACEMI با داشتن کمیته حرفهای مشاوره (PCC)، خدمات مختلفی را در زمینه مدیریت ساخت و پروژه به ویژه برای سازمانهای فعال در صنعت ساخت ارائه مینماید. این موسسه با در اختیار داشتن استانداردها، دستورالعملها، Best Practiceها و مستندات بسیاری از انجمنها، سازمانها، کمیتهها و موسسات بینالمللی معتبر و با تکیه بر دانش و تجربه مشاوران و اساتید موسسه، قادر به بومیسازی و استانداردسازی رویههای مختلف با توجه به نیاز سازمانها میباشد. برای استفاده از خدمات مشاوره میتوانید به صفحه مشاوره مراجعه کنید.
- کمیته حرفهای آموزش (PEC) از اساتید مجرب، با سابقه و متخصصی تشکیل شده است که علاوه بر تجربه آموزش، سابقه اجرایی بالایی در پروژهها داشته و به واسطه تجارب داخلی و بینالمللی خود، یکی از ارکان اصلی موسسه در زمینه آموزش هستند. خدمات آموزشی موسسه ACEMI در قالب نقشههای راه در ادامه توضیح داده شدهاند.
- کمیته تولید محتوا (CCC) مسئولیت تولید محتوا به فرمتهای مختلف متن، تصویر، ویدئو، صوت و.. در پایگاه دانش موسسه ACEMI و شبکههای اجتماعی را برعهده دارد.
رویدادهای بینالمللی صنعت ساخت (ICIE)
برند ICIE باتکیهبر دانش و توان متخصصان داخلی و بهرهگیری از تجربه متخصصان خارجی و اعتماد به نسل جوان پا به عرصه برگزاری رویدادها در عرصه بینالملل نهاده است. هدف ICIE توسعه کسبوکار افراد حقیقی و حقوقی در صنعت ساخت است. ICIE با برگزاری رویدادهای باکیفیت، ترویج دانش تخصصی مدیریت ساخت، ایجاد ارتباط حرفهای بین متخصصان و سازمانها و ایجاد هویت تخصصی برای مدیران پروژه در صنعت ساخت، فضای حرفهای جدیدی در صنعت ساخت ایجاد نموده تا منجر به رشد افراد، سازمانها و کشورمان شود. کیفیت بالا و ایجاد ارزش، شعار همیشگی ICIE خواهد بود. برای حضور در این رویدادها، به وبسایت رویدادهای بینالمللی صنعت ساخت (ICIE) مراجعه کنید.
شرکت در این رویدادها فرصت مناسبی است تا افراد صاحبنظر و متخصص این حوزه گرد هم آمده و علاوه بر ارتقای دانش و مهارتها، روابط حرفهای خود را به شکل اثربخشی توسعه دهند. از سویی دیگر، سازمانهای فعال در این صنعت نیز میتوانند با حضور در این رویدادها با متخصصان ارتباط برقرار نموده و با کمک این افراد و ایجاد شبکه ارتباطی با سازمانهای دیگر، رشد خود را تضمین نمایند. رویدادهایی که هم برای متخصصان و هم برای سازمانها حکمی حیاتی دارد.
اولین نقشه راه جامع مدیریت ساخت (CM)
این نقشه راه که توسط موسسه ACEMI و برای اولین بار در کشور ارائه شده است، در 6 بخش، در 5 سطح و با الگوبرداری از دو انجمن مدیریت ساخت آمریکا (CMAA) و موسسه صنعت ساخت آمریکا (CII)، و با استفاده از مبانی ارائه شده توسط سایر انجمنها، تشکلها و موسسات فعال در زمینه مدیریت ساخت و پروژه، مانند LCI و DBIA و NCMA و CFMA و AACE و PMI و FIDIC و SCL و AGC و AIA و ... تدوین گردیده و طبق نظرات کارشناسان، مدیران و مشاوران پروژهها، با شرایط کشور مطابقتسازی شده است. هدف این برنامه، آموزش و پرورش کارشناسان، مدیران و مشاوران پروژه و ارائه خدمات مشاوره و تولید محتوا در یک ساختار یکپارچه و جامع است. برای مشاهده کامل نقشه راه، به دورههای CM و نقشه راه مدیریت ساخت (CM) و گواهینامهها مراجعه نمایید.
نقشه راه جامع کسبوکار در صنعت ساخت (CBM)
بسیاری از شرکتهای فعال در صنعت ساخت ممکن است در کشورهای مختلف فعالیت نموده و با اصول، ساختار، رویه و چهارچوب این نوع سازمانها در ساختار بینالملل آشنا نباشند. از اینرو، موسسه ACEMI بر اساس استانداردها، رویهها و Best Practiceهایی که برای Construction Business Management ارائه شده و شاید شناخت کافی نسبت به آنها در کشورمان نباشد، اقدام به ارائه این برنامه که از ماژولهای مختلفی تشکیل شده، مینماید. مبانی که از مطالعات و درس آموختههای شرکتهای موفق تدوین گردیده و به صورت کاملا اجرایی در بخشهای مختلف ارائه میشود. این برنامه در سطح متخصصان کسبوکار، مدیران ارشد و مدیران عامل در صنعت ساخت تدوین گردیده و در جهت تکمیل نقشه راه مدیریت ساخت و پروژه از سطح کارشناسان، مدیران و مشاوران پروژه تا سطح متخصصان کسبوکار، مدیران ارشد و مدیران عامل ارائه میگردد. برای مشاهده کامل نقشه راه، به دورههای CBM و نقشه راه مدیریت کسب و کار در صنعت ساخت (CBM) و گواهینامهها مراجعه نمایید.
نقشه راه مدیریت دفتر فنی پروژه (PEO)
مؤسسهی مهندسی و مدیریت ساخت علویپور (ACEMI) بهمنظور ساماندهی امور و ایجاد زبان مشترک برای دفتر فنی در پروژههای صنعت ساخت کشور، در مهرماه ۱۴۰۲ تصمیم گرفت اولین نقشهی راه مدیریت دفتر فنی (Project Engineering Office) را ارائه کند تا این ضعف را برطرف نماید. این نقشهی راه بخش دیگری از اقدامات مؤسسهی مهندسی و مدیریت ساخت علویپور برای ساماندهی و اصلاح ساختار صنعت ساخت کشورمان است که در ادامه به چهار نقشهی راه دیگر متصل میشود:
1. نقشهی راه سرپرست کارگاه
2. نقشهی راه مدیر پروژه پیمانکار
3. نقشهی راه مدیریت ساخت
4. نقشهی راه مدیریت کسبوکار در صنعت ساخت
ساختارمندکردن فرایند مدیریت دفتر فنی (Project Engineering Office) و یکپارچگی آن با نقشهی راه مدیریت ساخت (Construction Management) منجر به ارائهی اولین نقشهی راه دفتر فنی شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر، نقشه راه مدیریت دفتر فنی (PEO) را مطالعه کنید.
نقشه راه جامع اخذ معتبرترین مدارک بینالمللی مدیریت ساخت (IC)
انجمن مدیریت ساخت آمریکا (CMAA) تنها انجمنی در دنیاست که اقدام به تایید صلاحیت مدیران پروژه و طرح در صنعت ساخت به شکل اختصاصی مینماید. این انجمن 3 مدرک مهم به نامهای: (1) مدرک مدیر ساخت تحت تعلیم (CMIT)، (2) مدرک همیار تایید شده مدیر ساخت (CACM) و (3) مدرک مدیر ساخت تایید شده (CCM) صادر میکند. برای اخذ این مدارک، در ابتدا میبایست به اسناد، رویههای برتر (Best Practice) و مراجع متعدد مدیریت ساخت مسلط باشید، سپس از منظر تجربه، دانش و تخصص شایستگی لازم را احراز نمایید و در نهایت آزمونها را با موفقیت پشت سر بگذارید. موسسه ACEMI تنها مرجع مدیریت ساخت در ایران است که نقشه راه آموزشی و دورههای آمادگی آزمون را برای دریافت این مدارک در ایران ارائه مینماید. برای مشاهده کامل نقشه راه، به نقشه راه اخذ مدارک بینالمللی مراجعه نمایید.
کانون دانشپژوهان موسسه ACEMI
این کانون که با هدف ایجاد یکی از بزرگترین شبکههای ارتباطی مدیریت ساخت و پروژه در کشور تاسیس شده است، قصد دارد تا در کنار تمام مزایایی که به اعضای خود اعطاء مینماید، این شبکه ارتباطی را به طرح ارتباط با صنعت وصل نموده و بتواند در زمینه کاریابی صنعت و با استفاده از ظرفیت متخصصان زیادی که در کنار موسسه هستند، موارد متعددی را عملیاتی کند. در آینده از این ساختار و نحوه ارتباط با صنعت بیشتر خواهید شنید. برای مشاهده کامل جزئیات کانون دانشپژوهان موسسه ACEMI، به صفحه کانون دانشپژوهان مراجعه نمایید.
مجوزهای اخذ شده توسط موسسه ACEMI
1. تاسیس آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد الکترونیک (آموزشگاهیار)
با اخذ مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفهای، موسسه ACEMI تنها موسسه مدیریت ساخت کشور است که دارای پروانه فنی و حرفهای است.
2. تاسیس واحد فرهنگی دیجیتال
با اخذ مجوز نشر دیجیتال، مالکیت تمام ویدئوها و کلاسهای آنلاین در اختیار موسسه بوده و موسسه میتواند به صورت رسمی اقدام به تدوین و نشر آموزشهای دیجیتال نماید.
3. تاسیس انتشارات تخصصی مدیریت ساخت
در کشورمان بهرغم چندین دهه تلاش برای بهبود وضعیت حاکم بر پروژهها، هنوز با کاستیها و معضلات چشمگیری روبهرو هستیم. تلاش برای ایجاد عاملی تخصصی در پروژهها در قالبهای متفاوتی بروز کرده و عناوینی نظیر مدیریت پیمان، مدیریت طرح و پیمانِ مدیریت به خود گرفته است، بااینحال شناخت ناکافی از ساختار ایجادشده در کشورهای انگلستان و آمریکا و الگوبرداری ناقص از آن باعث شده است رویکرد مدیریت ساخت در ایران بهدرستی شکل نگیرد و زبان مشترک و استاندارد و ساختاری اصولی نداشته باشد. انتشارات مهندسی و مدیریت ساخت علویپور با شناسایی این ضعف بنیادین در ایران عزیزمان، در نظر دارد مجموعهای تخصصی در زمینهٔ مدیریت ساخت عرضه کند.
استاندارد مدیریت ساخت
نخستین گام تلاش موسسه ACEMI در راستای فرهنگسازی، انتشار
کتاب استاندارد مدیریت ساخت؛ راهنمای مدیریت پروژههای صنعت ساخت از دیدگاه مدیر ساخت است که از منظر مدیر ساخت، ساختاری استاندارد برای مدیریت پروژههای صنعت ساخت را تشریح کرده است. استاندارد مدیریت ساخت ایران بهصورت ترجمه و تألیف و بر اساس استاندارد مدیریت ساخت انجمن مدیریت ساخت آمریکا و با درنظرگرفتن وضعیت پروژههای کشورمان نوشته شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر، به صفحه
استاندارد مدیریت ساخت مراجعه کنید.
رسالتهای اجتماعی
موسسه ACEMI در راستای رسالت اجتماعی خود، طرحهای بورسیه تحصیلی مدیریت ساخت، جایزه پژوهش برتر مدیریت ساخت، پویش توسعه دانش تخصصی مدیریت ساخت و نیکوکاری را به برنامه خود افزوده است. هر یک از این طرحها گامی در راستای ساختارسازی اصولی صنعت ساخت و استراتژی کلان موسسه ACEMI است.
1. جایزه پژوهش برتر مدیریت ساخت
مؤسسه مهندسی و مدیریت ساخت علویپور (ACEMI) به عنوان بنیانگذار مدیریت ساخت حرفهای در ایران، با ایجاد یک اکوسیستم تخصصی برای صنعت ساخت، تلاش دارد تا اصول این صنعت را بازسازی کند. در همین راستا، موسسه ACEMI طرح جایزه پژوهش برتر مدیریت ساخت در ایران را برای اولین بار ارائه کرده است.
هدف از این جایزه ارتقای دانش، ترویج فرهنگ تحقیق و نوآوری، شناسایی پژوهشگران برجسته، ایجاد بستر تبادل دانش و کمک به حل چالشهای کلیدی صنعت ساخت است. برای کسب اطلاعات بیشتر، به صفحه جایزه پژوهش برتر مدیریت ساخت مراجعه نمایید.
2. بورسیه تحصیلی مدیریت ساخت
موسسه مهندسی و مدیریت ساخت علویپور (ACEMI) مرجع مدیریت ساخت در ایران، همواره در تلاش بوده است تا با ارائهی ساختارهای آموزشی و مشاورهای با کیفیت و بهروز، به ارتقای سطح دانش و مهارت متخصصان این حوزه کمک کند. این موسسه، با هدف شناسایی و پرورش نخبگان در حوزه مدیریت ساخت، اقدام به ارائهی بورسیه تحصیلی به دانشجویان مستعد و واجد شرایط مینماید.
برای کسب اطلاعات بیشتر، به صفحه بورسیه تحصیلی مدیریت ساخت مراجعه نمایید.
3. پویش توسعه دانش مدیریت ساخت
موسسه مهندسی و مدیریت ساخت علویپور (ACEMI) با هدف ارتقای دانش و آگاهی مدیران ساخت، طرح پویش توسعه دانش مدیریت ساخت ایران را در سال 1403 معرفی و در همین راستا اقدام به برگزاری رویدادهای رایگان کوتاهمدت نمود. این ابتکار عمل، با استقبال چشمگیری از سوی مخاطبان روبرو شد و به عنوان یک برنامه ثابت در تقویم آموزشی موسسه ACEMI جای گرفت. پویش توسعه دانش مدیریت ساخت، یکی از استراتژیهای موسسه در راستای بازسازی اصولی صنعت ساخت است و این موسسه استراتژی بلندمدتی در کشورمان برای ایجاد ساختارهای توسعهیافته دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر، به صفحه پویش توسعه دانش مدیریت ساخت مراجعه نمایید.
4. نیکوکاری
از آبان ۱۴۰۲، در راستای رسالت اجتماعی، به همت تیم اجرایی موسسه ACEMI، هر ماه، مبالغی برای کمک به خانوادههای نیازمند جمعآوری شده و صرف خریداری اقلام موردنیاز مصرفی آنها میگردد. هدف این است که هر یک از اعضای موسسه، با تخصیص مبلغی برای حمایت از خانوادههایی که به دلایل مختلف در تامین مایحتاج خود نیاز به یاری دارند، در این کار نیک شریک شوند.
برای کسب اطلاعات بیشتر، به صفحه نیکوکاری مراجعه نمایید.
متخصصان برجسته صنعت ساخت درباره ACEMI چه میگویند؟
متخصصان متعددی از بخشهای مختلف صنعت ساخت در بدنه کارفرما، مشاور، پیمانکار و ... در حوزههای ساختمانی، زیرساختی، صنعتی و ... همراه ما بودهاند. در این ویدئو، بخشی از نظرات همراهانمان را میبینید.
تیم اجرایی موسسه ACEMI
ما در ACEMI برای ساختن آیندهای بهتر برای همه فعالان صنعت ساخت تلاش میکنیم.
ACEMI جاییست که آینده همه ما در آن ساخته خواهد شد.