سلام، اگر بنده به صورت همزمان به مباحث مربوط به گرایش سازه و طراحی سازه ها و همچنین مدیریت پروژه علاقه مند باشم، آیا پیشبرد هردو کار درستی است؟ با توجه به اینکه تصور خیلی از افراد بر این است که بازار کار تخصصی مناسبتر است در نتیجه بهتر است در یک حوزه متخصص شوید، نظر شما در این رابطه چیست؟
اگر قصد داشته باشم دورههای مدیریت پروژه را آغاز نمایم، شما کدام دورهها را پیشنهاد میکنید؟
- در آمریکا و کشورهای توسعهیافته که گرایش مدیریت ساخت به شکل تقریباً مناسبی ایجاد و پیادهسازی شده. اما این گرایش در داخل کشور ما تقریباً، گرایشی جدید است زیرا مدیریت ساخت در ایران حدود سال 1384 و 1385 مطرح شد و توسعه پیدا کرد، اما خیلی کلی بود و از طرفی اساتیدی نیز که در اوایل ایجاد این گرایش به تدریس دروس تخصصی آن در دانشگاهها پرداختند اغلب از گرایشهای دیگری مانند سازه و... بودند. اما در طی این سالها این گرایش رشد زیادی کرد و فلسفه وجودی مدیریت ساخت تبدیل مهندسان به مدیران پروژه بود. در نتیجه یک مدیر پروژه خوب در صنعت ساخت، مدیر پروژهای است که قبل از آن مهندس خوبی باشد، چرا که مهندسی که به مباحث فنی مسلط باشد در زمان برنامهریزی پروژه برای تخمین زمان عملیات بتنریزی، زمان مناسبتری را تخمین میزند زیرا از شرایط فنی آن فعالیت آگاه است. یا حتی در رعایت توالی فعالیتها و منطق بین آنها شخصی که نسبت به فعالیتها آشنایی داشته باشد به شکل مناسبتری میتواند منطق شبکه برنامه زمانبندی را ایجاد کند.
- برای شخصی که وارد برنامهریزی پروژه میشود، مسلط بودن به مباحث فنی، برای او بهعنوان یک امتیاز محسوب میشود. به همان دلیل است که گرایشهای مهندسی و مدیریت ساخت و یا مدیریت ساخت و پروژه در رشتههای معماری و عمران تعریف شد. برخلاف تصور برخی افراد مدیریت ساخت در مقابل رشتهای قرار نمیگیرد، بلکه سطحی توسعهیافتهتر از مهندسی است و به همین دلیل است که مؤسسات، انجمنها و تشکلات مختلفی تأسیس شده تا به آموزش این مهندسان برای تربیت مدیران ساخت بپردازند.
- در دورهای که با عنوان استفاده از ضریب هوشی (IQ)، هوش هیجانی (EQ) و هوش ارزشی (VQ) در مدیریت پروژه برگزار میشود، در بخش هوش ارزشی (VQ) به زمینه شغلی خواهیم پرداخت که در این بخش نمونههای مختلفی از دانشجویان، کارشناسان و مدیران حرفهای که موفق شدند بررسی شده و نمونههای موردی آنها نیز مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
- پیشنهاد میشود برای شروع فعالیت خود، از یک زمینه تخصصی آغاز به کار کنید و بهآرامی آن را توسعه دهید که این روش حتی باعث رشد بسیاری از کسبوکارها شده است.
- بهطورکلی در مؤسسه تلاش ما بر این است که دیدگاه مدیریتی مهندسان بهواسطه آموزشهای مناسب توسعه پیدا کند که این موضوع باعث میشود هم نفع این موضوع به صنعت برسد و هم به خود اشخاص، زیرا زمانی که یک حرفهای خاص ایجاد میشود این موضوع باعث رشد حرفهای و قالب کسبوکاری خود اشخاص نیز میشود.
- در نقشه راه جامع مؤسسه مهندسی و مدیریت ساخت علوی پور، در سطح مهارتهای سخت (کارشناسی - اجرایی و ارشد - استراتژی) و در سطح مهارتهای نرم دورههای جامعی دیده شده است. همچنین به جهت آشنایی با دورهها و تاریخ برگزاری آنها میتوانید به بخش تقویم آموزشی موسسه مهندسی و مدیریت ساخت علوی پور مراجعه نمایید.
در دومین سمپوزیوم بینالمللی مدیریت ساخت (ICMS)، که حدود 1000 شرکتکننده از مهندسان، پیمانکاران، کارفرمایان، مشاوران، کارشناسان، مدیران، اساتید، مدرسان و مدیران عامل صنعت ساخت با هدف ایجاد بزرگترین اکوسیستم تخصصی در صنعت ساخت گرد هم میآیند، منتظر دیدار شما هستیم.