معرفی دوره
با توجه به گسترش روزافزون تعداد پروژهها در عرصه بینالملل و وجود شرایط رقابتی گسترده بین سازمانها و شرکتهای مختلف، لزوم به کارگیری روشهای استاندارد در خصوص مدیریت پروژهها امری مهم تلقی گردیده، که یکی از خطوط راهنما در حوزه مدیریت پروژه، راهنمای مدیریت پروژه PMBOK است. اما سوال این است که آیا به صرف توجه به راهنمای اصلی PMBOK میتوان پروژههای ساخت، متشکل از پروژههای ساختمانی، زیرساختی و عمرانی و صنعتی را به شکل مناسبی مدیریت نمود؟ باید اشاره نمود که نسخه اصلی PMBOK تمام ظرفیتهای لازم برای پرداختن به پروژههای صنعت ساخت را نداشته و به همین دلیل است که موسسه مدیریت پروژه PMI برای اولینبار در سال 2003 الحاقیهای را تحت عنوان PMBOK Construction Extension ارائه نمود تا به دلیل عدم توجه نسخه اصلی PMBOK به مبانی قراردادی، حقوقی، مدلسازی اطلاعات ساخت (BIM)، آنالیز تاخیرات و مدیریت ادعا، پایداری، مدلهای تامین مالی، روشهای اجرا و تحویل پروژه (Project Delivery Systems) و ساختارهایی که باید مبتنی بر پروژههای ساخت تدوین و ارائه شوند، این ضعف را تا حدودی برطرف نماید. موضوعی که بر اساس آنچه در خود الحاقیه ساخت PMBOK مطرح شده باید مورد توجه جدی فعالان صنعت ساخت قرار گرفته و همانطور که در این الحاقیه ذکر میشود، متخصصان صنعت ساخت باید این الحاقیه را در کنار راهنمای اصلی فرا گیرند. موضوعی که در کشورمان توجه بسیار اندکی به آن گردیده و عدم توجه به آن از کارایی آموزشهای این مبانی میکاهد.
اما این تمام ماجرا نبوده و باید بدانیم برای مدیریت پروژههای صنعت ساخت، به الزامات فراوان بیشتری نیاز داریم که سالها توسط انجمنها و تشکلهای تخصصی این صنعت، در کشوری چون آمریکا و با ظهور موسسه AIA در سال 1857 توسعه داده شدهاند. الزاماتی که در یکی از استانداردهای مرجع مدیریت ساخت که نسخه اول آن توسط انجمن مدیریت ساخت آمریکا (CMAA) در سال 1987 منتشر و در سال 2021 آخرین نسخه آن منتشر گردید، به شکل مناسبتری ارائه گردیده است. این در حالی است که موسسه PMI بعد از سال 2016 و حتی بعد از ارائه نسخه هفتم PMBOK، اقدام به انتشار نسخه جدید الحاقیه نکرده است. مواردی که نیاز به آموزش، شفافسازی و آگاهی زیادی داشته و به دلیل عدم شناخت این مبانی در کشورمان، سالها از آن غافل بودیم.
اما دورهای که در موسسه ACEMI طراحی شده این ضعفها را برطرف نموده و به دلیل توجه به مبانی فوق، این دوره از سه منظر مستثنی است. اول، آموزش الحاقیه ساخت PMBOK یا همان PMBOK Construction Extension در کنار آموزش نسخه هفتم و پرداختن به نسخه ششم؛ دوم مقایسه مبانی ارائه شده در الحاقیه ساخت PMBOK با استاندارد مدیریت ساخت آمریکا (CMAA) و سوم، یکپارچهسازی مبانی تخصصی مدیریت پروژه در قالب استاندارد موجود، همراه با بررسی ضعفهای ساختاری که به استاندارد وارد است. باید اشاره نمود که استانداردها و راهنماهای بسیار دیگری نیز وجود دارد که موسسه ACEMI در نقشه راه آموزشی خود به آموزش آنها بر اساس یک ساختار سلسله مراتبی میپردازد.
آنچه خواهید آموخت
در این دوره، علاوه بر آموزش نسخه اصلی PMBOK (ویرایش هفتم) به عنوان یک استاندارد و راهنمای کلی در حوزه مدیریت پروژه، نه تنها بخشهای اصلی الحاقیه ساخت (PMBOK Construction Extension) تشریح میگردد، بلکه این مبانی با استاندارد مدیریت ساخت آمریکا (CMAA) و نسخه ششم PMBOK نیز مقایسه گردیده تا شرایط جامعتر و کاربردیتری را برای این دوره رقم زند. در انتها، لزوم متناسبسازی (Tailoring) با سازمان و مدلهای مختلف تشریح گردیده و با مبانی تخصصی آموزش داده شده در موسسه ACEMI یکپارچه میشوند. در واقع در این دوره:
1. با استاندارد مدیریت پروژه و نقاط ضعف و قوت آن آشنا میشوید.
2. با راهنمای پیکره دانش PMBOK آشنا شده و یکپارچهسازی محدودههای دانشی مدیریت پروژه را بر اساس آنچه در دورههای موسسه ACEMI آموزش دیدهاید، فرا خواهید گرفت.
3. با الحاقیه ساخت PMBOK که به PMBOK Construction Extension معروف است آشنا شده و نقاط ضعفوقوت آن را در قیاس با استاندارد مدیریت ساخت انجمن CMAA فرا خواهید گرفت.
4. با استاندارد مدیریت ساخت در مقایسه با استاندارد مدیریت پروژه آشنا میشوید.
5. نحوه متناسبسازی (Tailoring) مبانی ارائه شده و دانشهای تخصصی مدیریت هزینه، مالی، برنامه، ریسک و... را با فرآیندهای ارائه شده، همراه با بررسی نقاط ضعفوقوت این راهنما خواهید آموخت.
وجه تمایز این دوره
- اولین برگزار کننده دوره PMBOK با رویکرد مدیریت ساخت در کشور که الحاقیه ساخت (PMBOK Extension) را در قیاس با استاندارد مدیریت ساخت CMAA در یک دوره آموزش میدهد.
- آموزش جامع نسخه هفتم PMBOK
- آموزش جامع الحاقیه ساخت PMBOK به نام Construction Extension
- بررسی نکات مهم از استاندارد مدیریت ساخت CMAA برای مقایسه با PMBOK
- بررسی نکات مهم از نسخه ششم PMBOK برای مقایسه با نسخه هفتم PMBOK
- یکپارچگی و Tailoring مبانی ارائه شده با دورههای موسسه ACEMI
- متمایزسازی فراگیران به دلیل آموزش تعاریف، مفاهیم، نکات و ساختارهایی که بعضا اطلاع بسیار کمی از آنها در کشورمان وجود دارد.
- ارائه ویدیوها و جزوات به صورت کامل (جزوات تنها در اختیار اعضای کانون قرار میگیرد)
- گروه پشتیبانی 60 روزه از زمان شروع دوره
- ارائه محتوا به صورت جامع، ساختار یافته و هدفمند در راستای نقشه راه CM
هومن زارعي
1 ماه پیش
سلام و خسته نباشید من دوره های دیگه ایی که عنوان PMBOK رو همراه خودشون داشتن، شرکت کردم ولی تو این دوره شاهد یه رویکرد واقع بینانه و متفاوت به نقاط قوت و ضعف PMBOK و الحاقیه آن بودیم که جذابیت خودش رو داشت. ممنون از تیم ACEMI
پاسخپشتیبان
1 ماه پیش
از اینکه این دوره برای شما مفید بوده، خرسندیم. سپاس از همراهی شما!
پاسخپژمان سوخته زاری
2 ماه پیش
با سلام سپاس فراوان از دکتر علوی پور بابت تدریس روان و پر محتوای ایشان در خصوص PMBOK که در این دوره علاوه بر تشریح نسخه 7 و الحاقیه آن ، مقایسه ای بین نسخه 6 و 7 نیز انجام دادند و همچنین مشابهت ها و مغایرت های آن را در قبال مستندات صنعت ساخت به خوبی توضیح دادند .با تشکر
پاسخپشتیبان
2 ماه پیش
از اینکه این دوره برای شما مفید بوده، خرسندیم. سپاس از همراهی شما!
پاسخعلی آذری
7 ماه پیش
با سلام و احترام، نحوه تفسیر فصول مختلف PMBOK ، ارتباط آنها با الحاقیه ساخت و همچنین نقد و بررسی هر بخش از دیدگاه کاربردی مدیریت ساخت، کاری است که فقط از عهده آقای دکتر علوی پور ساخته است و ایشان این حرکت را به نحو احسنت در این دوره انجام میدهند. تدریس، نقد و بررسی نقاط ضعف و قوت این راهنما به طور همزمان تنها در موسسه ACEMI در سطح کشور (و چه بسا منطقه خاورمیانه) صورت پذیرفته و شرکت در این دوره را به تمامی طرفداران متعصب PMI توصیه می نمایم.
پاسخپشتیبان
7 ماه پیش
سپاس از اینکه همراه ما هستید. داشتن همراهان ارزشمندی چون شما افتخار بزرگی برای ماست. سپاس از نظر ارزشمندتان.
پاسخ