پرسش و پاسخ های مدیریت ساخت و پروژه

من لیسانس مدیریت پروژه و لیسانس عمران دارم، قصد دارم در  حیطه کارشناس برنامه ریزی و کنترل پروژه فعالیت کنم و فوق لیسانس هم در همین رشته اخذ کنم. چه دوره هایی از موسسه شما برای من مفید است؟ و به چه اموری باید مسلط باشم؟

نمایش پاسخ

- پس از مدتی از شروع واقعی پروژه، درپروژه تاخیر رخ داده است. بنا به درخواست کارفرما، پیمانکار replan تهیه میکند. آنرا بصورت رسمی برای کارفرما ارسال مینماید. پیمانکار در متن نامه ارسالی عبارت "عطف به درخواست کارفرما replan تهیه و ارائه می گردد. بررسی تاخیرات حادث شده تا این تاریخ، متعاقبا و براساس برنامه زمانبندی اولیه منظم به قرار داد انجام خواهد گردید" را درج مینماید. کارفرما نیز آنرا مورد پذیرش قرار می‌دهد. دراین صورت:
- آیا تمام تاخیرات پیمانکار تا زمان ریپلن مجاز شده است؟
الف- پاسخ هرچه باشد (آری ویا خیر) لطفا توضیح بفرمایید چرا.
ب- اگر پیمانکار در متن نامه ازسالی "بررسی تاخیرات حادث شده تا این تاریخ، متعاقبا و براساس برنامه زمانبندی اولیه منظم به قرار داد انجام خواهد گردید" درج نمی کرد، آیا در نتیجه کلی بحث مورد نظر تغیری بوجود میامد؟برای دوستانی که به بحث آنالیز تاخیرات وقوف دارند شاید پاسخ بدیهی بنظر برسد، اما این موارد بسیار مبتلا به پروژها و سازمان هاست. ممنون از توضیحاتی که مطرح می کنید.

نمایش پاسخ

چگونه میتوان به دستورالعمل Forensic schedule analysis موسسه AACE به غير از وب سايت موسسه دسترسی پیدا کرد؟ 

آيا موسسه ACEMI و يا ديگر موسسات داخلي فايل الکترونیک و يا نسخه چاپي آن را ارائه مي دهند؟

نمایش پاسخ

نحوه به روزرسانی دوره‌های آموزشی در طرح کانون دانش‌پژوهان ACEMI به چه صورت خواهد بود و شرکت کنندگان چگونه از بروزرسانی‌های دوره ها بهره مند خواهند شد؟

نمایش پاسخ

طرح معرفی افراد متخصص به صنعت ساخت کشور به چه شکل است و طرح کانون چه تاثیری بر آن دارد؟

نمایش پاسخ

آیا حوزه ی مدیریت ساخت باید بر مبنای استانداردهای بین المللی استوار باشد و عمل کند یا باید با استفاده از تجارب بین المللی امکان بومی سازی مباحث رو داشته باشیم و به کار ببریم، بالاخص در زیست بوم کارکرد مدنظر ما (کشور ایران )؟ با توجه به اینکه در مدیریت، حوزه ی انسان شناسی (فرهنگ و حقوق و ...) بومی و زیستی پایه و اساس مبحث می باشد.

نمایش پاسخ

چنانچه در یک پروژه، کارفرما مطابق بند ج ماده ۳۰ شرایط عمومی پیمان، مدت پیمان را به میزان تاخیرات مجاز تمدید نماید آیا شاخص های تعدیل دوران تمدید شده به فعالیتهایی که بدلیل قصور پیمانکار انجام نشده و تاخیر غیر مجاز دارند تعلق میگیرد یا خیر؟ 

این ابهام هنوز وجود دارد که بررسی کلی تاخیرات چگونه انجام شود که این مشکل حل شود، به عبارتی منطقی نیست که پیمانکار برای فعالیتهایی که در انجام آنها قصور داشته است تعدیل بگیرد، برای این موضوع، راهکارهای زیر به ذهن متبادر میشود:
۱. فسخ پیمان بدلیل تاخیرات غیر مجاز
۲. تمدید پیمان به مدت لازم جهت اجرای کارها (لیکن تعدیل فقط به فعالیتهای دارای تاخیر مجاز تعلق بگیرد)
۳. بررسی تاخیرات بر اساس وزن فعالیتهای برنامه زمانبندی و تمدید بر اساس نتیجه این روش

در این حالت که برخی فعالیتها تاخیر مجاز دارند و برخی تاخیر غیر مجاز، مدت مجاز جهت تمدید چگونه محاسبه میشود؟ برخی معتقدند که به میزان تاخیرات مجاز تمدید صورت میگیرد و به همه فعالیتها (مجاز و غیر مجاز) تعدیل تعلق میگیرد که این منطقی نیست. آیا این تحلیل درست است؟

نمایش پاسخ

در قرارداد ٤٣١١ اگر پيمانكار، درخواست تحويل موقت بدهد و مشاور هيچگونه پاسخي ندهد (تأييد يا عدم تأييد درخواست تحويل موقت)، و همچنين كارفرما و هيئت تحويل ديرتر از تاريخي كه در شرايط عمومي مشخص كرده ( ٢٠ روز)، در محل پروژه حاضر شوند و تحويل موقت رو انجام دهند، تاريخي كه بايد تاخيرات را تا آن تاريخ محاسبه كنيم، كدام است؟ تاريخ، نامه پيمانكار به مشاور در خصوص درخواست تحويل موقت يا تاريخ حضور هيئت تحويل در محل پروژه و تكميل صورتجلسه تحويل موقت چه زمانی خواهد بود؟

نمایش پاسخ

یک سوال کلی دارم در خصوص چرخه حیات BIM
چرخه حیات BIM در مقام قیاس و انطباق با چرخه حیات پروژه چگونه است؟
الف- آیا شروع هردو همزمان است؟ و یا با تقدم یکی و تاخر دیگری همراه است؟ در این صورت این تفاوت نسبت به یکدیگر چگونه خواهد بود؟
ب- پاسخ سوالات فوق هرچه باشد به لحاظ زمان های پایان به چه صورت است؟

قطعا وابسته به نوع پروژه و ویژگی های آن شرایط، قیاس متفاوت خواهد بود. اما از منظر کلی این موضوع را چگونه میتوان توضیح داد؟

نمایش پاسخ

چرا بخشنامه ۵۰۹۰ در قرارداد های EPC کاربرد ندارد؛ و اصولا از آنجائیکه افزایش زمان پروژه با آنالیز عوامل موثر بر مسیر بحرانی قابل محاسبه است، کاربرد بخشنامه ۵۰۹۰ در چه مواردی است؟

نمایش پاسخ

رویکرد پروتکل SCL و همین طور FIDIC در مواجهه با تاخیرات همزمان (Concurrent Delays) چیست؟ آیا باید اثر هر کدام جداگانه بررسی بشود ویا اینکه باید اثر هر دو را با هم لحاظ کرد؟

نمایش پاسخ

با توجه به پیش بینی ها، احتمال زیادی مبنی بر تاثیر گذاری فوق العاده هوش مصنوعی بر همه ی ارکان زندگی و صنعت و کسب و کار وجود خواهد داشت. به نظر شما جایگاه هوش مصنوعی در حوزه ساخت و به ویژه موضوع مدیریت ساخت و قرارداد در آینده به چه صورت خواهد بود؟
مثلا به گفته کارشناسان، یکی از حوزه هایی که تحت تاثیر قرار میگیرد، حوزه وکالت خواهد بود. آیا چیزی شبیه به آن در مبحث مدیریت قرارداد و ادعا و غیره هم اتفاق خواهد افتاد؟

نمایش پاسخ

کارشناسی عمران در بخش دفتر فنی هستم و به امور پیمان هم تسلط نسبی دارم. میخواهم در بخش تاخیرات و کلیم و کنترل پروژه تخصصی تر وارد بشوم و در آینده در حوزه مدیریت ساخت نیز متخصص شوم.

از کجا و از چه دوره موسسه ACEMI شروع کنم؟

نمایش پاسخ

تفاوت نظام فنی و اجرایی کشورمان با ساختارهای مشابه در خارج از کشور، بخصوص کشور آمریکا چیست؟

نمایش پاسخ

درباره بحث کلیم (مدیریت ادعا)، اگر رویدادی در آینده رخ بدهد یا حدس بزنیم قرار است رخ بدهد آیا باید early warning بدهیم؟ اگر ندهیم و آن اتفاق رخ بدهد آیا محق هستیم که کلیم کنیم و یا خیر؟

نمایش پاسخ

دوره ی PMBOK که قرار است در موسسه ACEMI برگزار شود چه شرایطی دارد و تفاوت آن با دوره های سایر موسسات چیست؟

نمایش پاسخ

در ارتباط با ساختار دوره مدیریت ادعا و اختلاف در پروژه (Claims and disputes Management) که قرار است در موسسه ACEMI  برگزار شود توضیحاتی ارائه میدهید؟

نمایش پاسخ

در بزرگترین و تخصصی‎‎‎‎‎‎‎ترین رویداد مدیریت ساخت کشور
منتظر دیدار شما هستیم!

در دومین سمپوزیوم بین‌المللی مدیریت ساخت (ICMS)، که حدود 1000 شرکت‌کننده از مهندسان، پیمانکاران، کارفرمایان، مشاوران، کارشناسان، مدیران، اساتید، مدرسان و مدیران عامل صنعت ساخت با هدف ایجاد بزرگ‌ترین اکوسیستم تخصصی در صنعت ساخت گرد هم می‌آیند، منتظر دیدار شما هستیم.

ارتباط با موسسه
info@dralavipour.com
ساعات کار

شنبه الی چهارشنبه: ۱۷-۹ و پنجشنبه ۱۲-۸