اگر با پیمانکار صورت جلسه کرده باشیم که بر اساس حجم متریال تحویلی باید کارگاه را تجهیز کند (بر اساس جذب نیروی انسانی و بکارگیری ماشین آلات)، آیا پیمانکار بعدا میتواند ادعا نماید که چون هزینههای کارگاه او بابت حجم متریال تحویلی زیادتر از کارکردش شده، پس باید هزینه مازاد هم پرداخت شود؟ منظور از کارکرد، پیشرفتی است که بابت انجام کار اخذ کرده و معادلش صورت حساب تهیه نموده است.
حجم متریال در قرارداد مشخص است ولی بعد از بستن قرارداد با پیمانکار، متوجه شدیم که متریالی که قرار بود از کره ارسال شود، با تاخیر میرسد و در نهایت به آنجا رسید که در دوره ۷ ماهه قرارداد پیمانکار، متریال به دستمان نرسید.
اما چون این موضوع از قبل قابل پیشبینی بود، خودمان مقداری متریال در انبار موجود داشتیم (حدود یک سوم کل متریال قرارداد را موجودی داشتیم) که در اختیار پیمانکار قرار دادیم و صورتجلسه کردیم که با توجه به مشکلات کمبود متریال، پیمانکار باید متناسب با متریال تحویل شده، از حداقل نیروی انسانی و ماشین آلات جهت اخذ پیشرفت استفاده نماید.
اما اکنون پیمانکار مدعی است که هزینههای کارگاه او (نیروی انسانی،ماشین آلات و تجهیزات) خیلی زیاد شده و این بابت یک سوم متریال تحویلی بوده و بایستی این مازاد هزینه پرداخت شود. به نظرتون ادعاش با وجود آن صورتجلسه ای که امضا هم کرده، درسته؟
برخی وقتها در جلسات پروژه بین کارفرما و مشاور و شرکت EPC کار، درخواستهایی از شرکت EPC کار میشود که منجر به تنظیم صورتجلسه در آن جلسه میگردد. در بندهای این صورتجلسه، کارفرما و مشاورش درخواستکننده هستند و شرکت بعنوان اجراکننده این صورت جلسه را امضا میکند. جلوی هر بند کارفرما و مشاور تاریخ ذکر نمیکنند و در قسمت تاریخ مینویسند "در اسرع وقت"!
حالا این اسرع وقت در صورتی که شرکت آن بند را انجام دهد و باعث شود در کار دیگری، به لحاظ اختصاص نیرو و ماشین الات به اینکاری که اسرع وقت لحاظ شده، تاخیری رخ دهد، ایا میتوان در تاخیرات آن را لحاظ کرد و یا اینکه چون تاریخ نداشته و صرفا نوشته شده "اسرع وقت" نمیتوان صورتجلسه را دلیل محکمی برای ان تاخیرات دانست؟
1. موارد تصدیع و disruption را در برنامه زمانبندی چطور میتوان مدل کرده و آنالیز تاخیرات انجام داد؟
2. آیا میتوان طبق برنامه کارهایی که باید صورت میگرفته را اندازه گرفت؛ همچنین میزان کارهایی که در عمل صورت گرفته را هم در همان تاریخ مد نظر قرار داد و سپس از تقسیم دومی به اولی راندمان کاری بدست را لحاظ نمود که به ازای مابالتفاوتش از ۱۰۰ درصد در زمان انجام فعالیتی که دچار تصدیع شده، میزان تاخیرات بدست آید؟
3. مورد واقعی رخ داده در یکی از پروژههای فولادسازی کشور به این صورت بوده که کارفرما در یک بازه زمانی سه ماهه که قرار بود متریال برای ساخت سازه فلزی تهیه کند، متاسفانه در آن بازه زمانی متریال به طور کامل تامین نشده و باعث کندی روند ساخت شد، به شکلی که پیمانکار متعهد بود هر ماه ۱۰۰۰ تن سازه فلزی به محل سایت ارسال نموده که فقط بدلیل عدم تامین کامل، متریال درخواستی پیمانکار توسط کارفرما تا یک بازه زمانی هر ماه ۴۰۰ تن سازه ساخته و ارسال شد. این تصدیع و کندی که در روند پروژه اتفاق افتاده به چه شکل در برنامه زمانبندی آنالیز تاخیرات مدل میشود؟ پیمانکار میتوانسته کار کنه ولی نه با ۱۰۰ درصد راندمان کاری. آیا روش مقایسه برنامه واقعی با اولیه درست است؟
تعریف صحیح مسیر بحرانی (CPM) چیست؟
آیا هر مسیری با شناوری صفر مسیر بحرانی است؟
آیا پروژه صرفا یک مسیر بحرانی دارد؟
- تفاوت مدیریت ساخت و مدیریت پروژه عمومی در چیست؟
- آیا مرجعی جهت تایید صلاحیت مدیران ساخت همانند موسسه PMI که به تایید صلاحیت مدیران پروژه عمومی میپردازد، وجود دارد؟
آیا میتوان از بخشنامه 5090 برای صورت وضعیتهای کمتر از یکماه استفاده نموده؟
نمایش پاسخسلام سه سوال داشتم:
۱- در صورتی که هنوز برنامه زمان بندی ارسالی پروژه تایید نشده باشد، آیا ما ملزم به ارائه گزارش ماهیانه هستیم یا باید صبر کنیم تا برنامه تایید شود و بعد گزارشاتمان را ارئه نماییم؟
۲- در صورتی که مشاور فرمتهای گزارشدهی تایید شده را برای ما ارسال نکرده، آیا میتوانیم تا زمان مشخص نشدن فرمتها گزارش را ارائه نکنیم؟
۳- در صورتی که آیتمی در قرارداد ذکر شده باشد، اما در برنامه زمانبندی نیامده باشد و کارفرما به هر دلیلی آن برنامه را تایید کند، آیا انجام آن آیتم برای پیمانکار الزامآور است؟
سلام، روز بخیر. یک سوال برای بنده پیش اومده در خصوص ویرایش ۷ pmbok. آیا ویرایش ۷ تکمیل کنندهی ویرایش ۶ هست؟! چون کلا ویرایش ۷ بر اساس نگرش سیستمیه، برای بنده سوال شده که ویرایش ۶&۷ تکمیل کننده همدیگه هستن یا اینکه ۶ منسوخ شده و ویرایش ۷ فقط باید استفاده بشه؟
نمایش پاسخیک سوال داشتم در خصوص حداکثر شناوری مجاز در برنامهریزی. آیا جایی مطلبی عنوان شده که میزان شناوری مجاز باید چقدر باشه؟ یعنی نوشته شناوری ما از یه حدی بالاتر نباشه و محدودیتی ایجاد کنه؟
نمایش پاسخ- در دوره ضریب هوشی (IQ)، هوش هیجانی (EQ) و هوش ارزشی (VQ) در مدیریت پروژه چه مباحثی آموزش داده خواهد شد؟
نمایش پاسخاگر در پیمانی، مقادیر پیمان افزایش یابد، آیا میتوان گفت که افزایش هزینه بالاسری پروژه در دل قیمت پیشنهادی وجود دارد، یا اینکه این میزان افزایش در مقادیر بالاسری قابل ادعا است؟
نمایش پاسخدر خصوص خرد شدن فعالیتها در سطوح پایین مشاور بگونهای درخواست داشته که فعالیتهای در سطوح بسیار پایین در WBS خرد شده و عملا کنترل برنامه زمانبندی و گزارشگیری از آن بسیار مشکل بوده و با چالش جدی مواجه شده است. آیا خرد شدن به این سطح عملا منطقی بوده و راهکار اقناع مشاور در این خصوص چیست؟
نمایش پاسخآیا برای اعضای کانون دانش پژوهان، مزیتی به جهت ثبت نام زودتر از تاریخ مقرر ثبت نام در نظر گرفته شده است؟
نمایش پاسخسلام وقتتون بخیر
کارفرماها معمولا برای پروژههایشان در زمان مناقصه یک مدت زمانی را مشخص میکنند و معمولا پیمانکاران جهت اخذ حداکثر امتیاز از قسمت مدت زمان اتمام قرارداد، همان زمان اعلام شده از طرف کارفرما و یا حتی کمتر از آن را در نظر میگیرند و در پیشنهاد پیمانکار ارایه میدهند. این مسئله بسیار محرز هست که پروژه در این مدت زمان به اتمام نرسیده و پیمانکار مجبور است برنامه زمانبندی بسیار فشرده ای ارائه دهد.
راه حل این قضیه چیست؟ چون یا نباید در مناقصه شرکت نمود و یا مجبوریم برنامه غیر اجرایی و فشرده ای ارایه بدهیم.
آیا برای چنین شرایطی که گریبانگیر بسیاری از پروژه ها است راه حلی وجود دارد؟
در زمانی که نتوان یک فعالیت را به دو بخش تقسیم نمود و رابطه FS با Lag مثبت قابل تعریف نباشد چه کاری باید انجام داد؟ خیلیها بر این باور هستند که به علت راحتی در بهروزرسانیهای برنامه زمانی بهتر است از رابطه FS با Lag منفی استفاده شود تا فعالیت بعدی به صورت خودکار بهروز شود، اما من خیلی از صاحب نظرها را دیدم که میگویند فعالیتهای FS با لگ منفی را تبدیل به SS با لگ مثبت کنید.
نمایش پاسخنرم افزار ها در مدیریت پروژه ها چه نقشی را ایفا میکنند؟
نمایش پاسخبرای اعضای کانون دانش پژوهان به لحاظ ارائه مقالات تخصصی، ویدئو و موارد دیگر چه برنامه ریزیهایی انجام شده است؟
نمایش پاسخ- آیا مدیریت ارزش کسب شده (EVM) در پروژه ها به شکل درستی استفاده میشود؟
- مرجع مناسبی برای اجرای مدیریت ارزش کسب شده (EVM) در پروژه ها وجود دارد؟
- آیا مدیریت ارزش کسب شده (EVM) مطرح شده در PMBOK و راهنمای این زمینه که PMI منتشر کرده به تنهایی کارآیی لازم را دارد؟
ساختار ایجاد شده توسط موسسه PMI برای تایید صلاحیت مدیران پروژه صنعت ساخت به چه شکل خواهد بود؟
نمایش پاسخسلام، اگر بنده به صورت همزمان به مباحث مربوط به گرایش سازه و طراحی سازه ها و همچنین مدیریت پروژه علاقه مند باشم، آیا پیشبرد هردو کار درستی است؟ با توجه به اینکه تصور خیلی از افراد بر این است که بازار کار تخصصی مناسبتر است در نتیجه بهتر است در یک حوزه متخصص شوید، نظر شما در این رابطه چیست؟
اگر قصد داشته باشم دورههای مدیریت پروژه را آغاز نمایم، شما کدام دورهها را پیشنهاد میکنید؟