1. آیا امکان استفاده CM AT RISK در قراردادهای DBB میباشد و منطقی است؟
2. آیا در حالت CMR کارفرما میتواند از CM AGENCY مجزا هم استفاده کند و مرسوم است؟
3. آیا روش DBB در داخل ایران انجام میشود؟ این روش در کدام یک از مراحل پنجگانه ساخت به کار میرود؟
4. بحث Endorse مرحله قبل در انواع روشهای DB چگونه است؟ آیا در تیپ قراردادی مشخص میشود؟
پاسخ سوال 1:
مدل CMR یک مدل مستقل محسوب میشود که خود انواع متفاوتی دارد. در یک ارائه که برای PMI داشتم به برخی از آنها پرداختم که ویدئو آن برای اعضای کانون در TVها قابلدسترسی هست. پس این روش در DBB استفاده نمیشود؛ چون مثل DBB خودش یک روش مستقل بهحساب میآید.
پاسخ سوال 2:
بله در CMR کارفرما میتواند از CMA متفاوت هم بهره ببرد. البته خود CMR در مرحله قبل از Pre-Construction خدمات CMA رو ارائه میکند و بعد تبدیل به CMR میشود. ولی کارفرما میتواند از CMA مستقل هم بهره ببرد. در اولین کتاب استاندارد مدیریت ساخت بیشتر در این مورد توضیح داده شده است.
پاسخ سوال 3:
بله، روش DBB در ایران انجام میشود و اتفاقاً رایجترین روش هست و حتی مدیر طرح که در ایران رایج هست هم برای این روش استفاده میکنند، اما روش DB اگرچه وجود دارد؛ اما در ایران کمتر مورداستفاده قرار میگیرد. روش اجرا همه مراحل پنجگانه ساخت را در بر میگیرد؛ ولی استفاده از CM در مدل کارگزار عموماً در مرحله ساخت در دنیا بیشتر استفاده میشود.
پاسخ سوال 4:
نحوه تایید صلاحیت CM به انواع مختلفی صورت میگیرد که در دوره مدیران حرفهای به آن پرداخته شده است و در دوره حرفه مدیریت ساخت 1404 هم بیشتر به این موضوع اشاره خواهیم کرد اما بهصورت کلی نحوه تایید صلاحیت بیشتر QUALIFICATION-BASED هست و موضوع هزینه تنها ملاک نخواهد بود و گاهی مدل HYBRID استفاده میشود. مشابه شرکتهای مشابه. فروردین 1404 بیشتر در این باره و حتی قرارداد همسانش صحبت خواهیم کرد. معرفی این قراردادها هم در دوره استراتژی مدیریت قرارداد برای مدیران پروژه بود که به آن پرداخته شد.