وظایف روزانه یک مدیر ساخت

وظایف روزانه یک مدیر ساخت

روزکاری یک مدیر ساخت‌ با توجه به محدوده وظایف آن می‌تواند پرچالش باشد و شامل وظایف متنوعی مانند ارتباط با کارفرمایان، ارائه خدمات به کارفرما، بودجه‌بندی و قراردادها باشد. درک چگونگی یک روز کاری مدیر ساخت‌ می‌تواند به شما کمک کند تصمیم بگیرید آیا این حرفه برای شما جذاب است یا خیر. در این مقاله، فهرستی از فعالیت‌های روزانه یک مدیر ساخت‌ را بررسی می‌کنیم.
یک روز کاری مدیر ساخت‌ بسته به نوع پروژه‌ای که مدیریت می‌کند می‌تواند بسیار متنوع باشد، اما معمولاً شامل مجموعه‌ای گسترده از وظایف برای نظارت بر برنامه‌ریزی، عملیات و مدیریت مالی پروژه است (در این مقاله به طور مفصل به مسئولیت‌های مدیران ساخت‌ پرداخته شده است). این نقش نیازمند ترکیبی از دانش عمیق در مدیریت کسب‌وکار، مهارت‌های عملی در ساخت‌، توانایی رهبری تیم، تسلط بر مدیریت مالی و مهارت‌های قوی در حل مسائل است. فهرست زیر به وظایف معمول یک مدیر ساخت‌ در طول یک روز کاری می‌پردازد:

1. جلسات صبحگاهی و نظارت بر پروژه

روز کاری یک مدیر ساخت اغلب با بازدید از محل پروژه همراه است. مدیر ساخت با تیم‌های مختلف که شامل پیمانکاران و مهندسان است، برای جلسات صبحگاهی گردهم می‌آید. این جلسات که نقش تعیین‌کننده‌ای در روند روزانه دارند، به بررسی پیشرفت پروژه، نگرانی‌های ایمنی و برنامه‌های کاری اختصاص دارند. این زمان برای برقراری ارتباط و همکاری بسیار حیاتی است و اطمینان می‌دهد که همه اعضای تیم دیدگاه و اهداف مشترکی دارند.
در طول روز، مدیران ساخت بین سایت‌های مختلف پروژه جابه‌جا شده و بر روند کار نظارت می‌کنند. آن‌ها اطمینان حاصل می‌کنند که ساخت‌ طبق برنامه پیش می‌رود، استانداردهای کیفی رعایت می‌شوند و پروتکل‌های ایمنی به درستی اجرا می‌گردند (در این مقاله به بررسی رابطه ایمنی و کیفیت در موفقیت پروژه‌ها پرداخته شده است). این رویکرد عملی به مدیران ساخت امکان می‌دهد تا مشکلات را به سرعت شناسایی و برطرف کرده و جریان پروژه را بدون وقفه پیش ببرند.

2. برنامه‌ریزی وظایف روزانه

در ابتدای روز کاری، مدیر ساخت‌ معمولاً برنامه زمانی پروژه را بررسی کرده و وظایف لازم برای دستیابی به اهداف بعدی پروژه را برنامه‌ریزی می‌کند. اگر پروژه در مراحل اولیه باشد، این فعالیت‌ها می‌تواند شامل اجرای بخشی از پروژه و تهیه و سازمان‌دهی مصالح از تأمین‌کنندگان یا همکاری با کارفرما برای تعیین انتظارات آن‌ها از پروژه باشد. مدیران ساخت‌ به طور عمده ارزیابی می‌کنند که آیا پروژه در حال حاضر با برنامه زمانی پیش‌بینی‌شده مطابقت دارد یا خیر و تصمیمات و وظایف خود را بر اساس این ارزیابی تنظیم می‌کنند (در این مقاله به ۴ شاخص کلیدی برای داشتن یک برنامه زمان‌بندی اجراپذیر پرداخته شده است).
اگر یک پروژه از برنامه عقب باشد، مدیر ساخت‌ ممکن است تصمیم بگیرد وظایف اصلی را به طور گسترده‌تری در میان اعضای تیم تقسیم کند تا اطمینان حاصل کند که انتظارات کارفرما برآورده می‌شود. برنامه‌ریزی وظایف همچنین می‌تواند شامل ارزیابی خطرات مربوط به برخی فعالیت‌ها باشد. برای مثال، اگر وظیفه‌ای نیاز به کار در ارتفاعات قابل‌توجه داشته باشد، مدیر ساخت‌ ممکن است خطرات و ریسک‌های مربوط به این فعالیت را ارزیابی کرده و تدابیر کاهش‌دهنده‌ای برای حفظ ایمنی و رفاه تیم خود ایجاد کند.

3. زمان‌بندی زمان‌بندی تحویل مصالح

پس از برنامه‌ریزی وظایف، مدیران ساخت‌ ممکن است مشخص کنند که تیمشان به چه ابزارها و مصالحی، مانند بتن و میلگرد، برای انجام وظایف خود نیاز دارند. سپس با تأمین‌کنندگان ارتباط برقرار کرده و زمان‌بندی تحویل مصالح را طوری تنظیم می‌کنند که در روز شروع وظایف توسط تیم، مصالح مورد نیاز در دسترس باشد. زمان‌بندی تأمین‌کنندگان ممکن است شامل یک فرایند تحقیق جامع برای یافتن بهترین قیمت‌ها برای محصولات مورد نیاز باشد.
سپس، مدیران ساخت‌ ممکن است قیمت‌ها را برای تطابق با بودجه تعیین‌شده کارفرما مذاکره کرده و رابطه مثبتی با تأمین‌کنندگان برقرار کنند تا توافقات تجاری بلندمدت شکل گیرد. زمان‌بندی تحویل مصالح همچنین می‌تواند شامل بررسی نظرات محصولات و تحقیق درباره اینکه کدام اقلام و مصالح جایگزین می‌توانند برای کارفرما مقرون به صرفه‌تر باشند، باشد. بعد از آن، مدیران ساخت‌ ممکن است فاکتورهایی برای کارفرما تهیه کنند و ارزیابی کنند که آیا این فاکتورها در چهارچوب بودجه تعیین‌شده قرار دارند یا خیر.

4. واگذاری مسئولیت‌های ساخت‌

پس از آنکه مدیران ساخت‌ درک کاملی از نوع وظایف لازم برای دستیابی به مهم‌ترین مراحل پروژه پیدا کردند (در این مقاله به وظایف مدیر پروژه های صنعت ساخت (Construction Manager) پرداخته شده است)، معمولاً با تیم خود در محل پروژه ملاقات کرده و مسئولیت‌ها را واگذار می‌کنند. این فرایند ممکن است ساده باشد اگر هر عضو تیم در یک وظیفه خاص تخصص داشته باشد، مانند آجرچینی یا داربست‌بندی. در حین واگذاری وظایف، مدیر ساخت‌ ممکن است زمان مورد انتظار برای انجام هر وظیفه را با در نظر گرفتن انتظارات کارفرما توضیح دهد. این فرایند می‌تواند شامل ارائه بازخورد از کارهای قبلی و برجسته کردن نقاطی برای بهبود باشد تا عملیات بهینه‌سازی شود یا کیفیت پروژه ارتقا یابد.

5. بررسی بودجه‌ها و قراردادها

در حین حضور در محل پروژه، مدیران ساخت ممکن است بودجه‌های موجود پروژه را تحلیل کنند تا برآورد کنند که چقدر بودجه برای مصالح آینده و پیمانکاران جزء باقی مانده است. این امر به مدیران این امکان را می‌دهد که ارزیابی کنند آیا در این مرحله از زمان‌بندی پروژه، از بودجه فراتر رفته‌اند یا هنوز در چهارچوب آن قرار دارند (در این مقاله به مدیریت هزینه پروژه براساس سیستم مدیریت ارزش کسب شده (EVMS) پرداخته شده است). سپس می‌توانند وضعیت را به کارفرما اطلاع دهند و گام‌های بعدی، مانند هدایت مجدد بودجه یا کاهش برخی افزودنی‌ها، را برای حفظ پروژه در چارچوب بودجه تعیین‌شده مورد بحث قرار دهند.
اگر یک پروژه به مجوزهای برنامه‌ریزی اضافی نیاز داشته باشد، مدیران ساخت ممکن است قراردادها را بررسی کرده و به مقامات محلی ارسال کنند تا اطمینان حاصل کنند که با قوانین محلی مطابقت دارند. مدیران ساخت همچنین ممکن است قراردادهای موجود را بررسی کنند تا از تطابق آن‌ها با تمامی تعهدات کارفرما و مقامات محلی اطمینان حاصل کنند. از آنجا که مدیران ساخت می‌توانند همزمان روی چندین پروژه کار کنند، این بخش از روز آن‌ها ممکن است شامل تدوین توافق‌نامه‌های جدید برای کارفرمایان تازه یا ارسال و بررسی قراردادها برای اعضای جدید تیم ساخت‌ باشد.

6. ملاقات با کارفرما برای بررسی پیشرفت و برآوردهای پروژه

کارفرمایان ممکن است به‌طور منظم از محل پروژه بازدید کنند تا پیشرفت کار را ارزیابی کنند. مدیر ساخت می‌تواند همراه با کارفرما در سایت پروژه قدم بزند و تمام وظایفی را که تیم او انجام داده است توضیح دهد تا اطمینان حاصل کند که پروژه طبق خواسته‌های کارفرما پیش می‌رود. مدیر ساخت همچنین ممکن است کارفرما را از جنبه‌های مدیریتی پروژه مطلع کند، مانند جدیدترین برآورد هزینه پروژه، به‌روزرسانی قیمت‌های تأمین‌کنندگان یا هرگونه تغییراتی در شرح پروژه که مدیر ساخت آن‌ها را مفید برای پیشرفت پروژه می‌داند.

مدیران ساخت ممکن است همچنین کارفرما را از هرگونه مکالمه با مقامات برنامه‌ریزی محلی مطلع کرده و به آن‌ها اطمینان دهند که تمام کارکنان حاضر در محل با مقررات ایمنی و مجوزهای برنامه‌ریزی مطابقت دارند تا از جریمه یا دعاوی قانونی جلوگیری شود. اگر پس از تغییرات پروژه یا تغییرات بودجه‌ای، تغییراتی در قرارداد موجود ایجاد شده باشد، این مدیران ممکن است زمانی را صرف کنند تا اطمینان حاصل کنند که کارفرما در طول بازدید خود تمام مدارک لازم را امضا می‌کند.

7. تضمین کیفیت کارهای ساخت‌

یکی از وظایف اصلی در مدیریت ساخت‌، اطمینان از این است که پیمانکاران جزء تمامی وظایف خود را با استانداردهای عالی انجام دهند. در طول روز کاری خود، به‌ویژه در انتهای روز، مدیران ساخت ممکن است به دور محل پروژه قدم بزنند تا کیفیت کارهای انجام‌شده در آن روز را ارزیابی کنند. در این فرایند، مدیران ساخت ممکن است با تیم خود صحبت کرده و بازخوردهایی درباره عملکرد آن‌ها ارائه دهند یا راهنمایی‌هایی درباره بهترین روش انجام وظایف، بهینه‌سازی کارها برای صرفه‌جویی در زمان یا بهبود تکنیک‌های ساخت‌شان ارائه کنند.
این وظیفه ممکن است شامل پر کردن گزارش‌های روزانه برای ارسال به کارفرما یا تهیه بازخورد رسمی برای پیمانکاران نیز باشد. مدیران ساخت همچنین ممکن است از تیم خود بازخوردهایی درباره کیفیت تأمین مصالح، نگرانی‌ها در مورد حجم کار یا تغییرات در زمان‌بندی پروژه دریافت کنند.

تضمین کیفیت ممکن است شامل ارزیابی این باشد که آیا در طول روز، تیم آن‌ها تمامی تدابیر ایمنی لازم را برای تطابق با مقررات ایمنی محلی رعایت کرده‌اند یا خیر.

8. بررسی کاندیدهای جدید برای پیمانکاران تخصصی

مدیران ساخت ممکن است اگر نیاز به نیروی کار اضافی را شناسایی کنند روند استخدام پیمانکاران تخصصی را نظارت کنند. به عنوان بخشی از روز کاری خود، آن‌ها ممکن است چندین کاندیدا را بررسی کرده و قراردادهای استخدام را به نمایندگی از کارفرما تنظیم کنند. این می‌تواند شامل ارزیابی این باشد که آیا کاندیدها تجربه ساخت‌، مجوزها و مدارک لازم، مانند گواهی ایمنی را دارند یا خیر. مدیران ساخت همچنین می‌توانند ارزیابی کنند که آیا یک کاندیدا تجربه کار از طریق کارآموزی دارد و چه نوع پروژه‌های ساخت را تجربه کرده است تا بهترین کاندیدا را برای هر موقعیت خالی پیدا کنند.

9. نوشتن گزارش از رویدادهای روزانه

یکی از اجزای کلیدی مدیریت مؤثر پروژه برای مدیر ساخت، تهیه گزارش‌هایی در پایان روز کاری است. این گزارش‌ها ممکن است شامل توضیحاتی درباره وظایفی باشد که تیم در طول روز انجام داده و مشاهدات کلیدی مانند تخلفات ایمنی یا فرصت‌هایی برای بهبود عملیات فعلی را ذکر کند. همچنین، گزارش‌ها می‌توانند اطلاعات مربوط به تحویل مصالح از تأمین‌کنندگان را برای حفظ سوابق شفاف از موجودی انبار ثبت کنند.

برخی از گزارش‌ها ممکن است تغییرات مشاهده‌شده در بودجه تعیین‌شده طی روز یا اطلاعات مربوط به متقاضیانی که برای استخدام بررسی شده‌اند را شامل شوند. مدیران ساخت همچنین می‌توانند مکاتبات مقامات محلی برنامه‌ریزی را در گزارش‌های خود درج کنند تا کارفرما را از وضعیت انطباق با مقررات برنامه‌ریزی مطلع کنند. این گزارش‌ها ابزاری مؤثر برای انتقال اطلاعات به‌روز درباره پیشرفت پروژه به کارفرما هستند و به حفظ روابط مثبت کمک می‌کنند.

جمع بندی وظایف روزانه یک مدیر ساخت

یک روز از روزکاری یک مدیر ساخت ترکیبی از مسئولیت‌ها و وظایف متنوع است که نیازمند تلفیقی از مهارت‌های فنی، رهبری قوی و توانایی حل مسائل پیچیده است. آن‌ها نقش حیاتی در پروژه‌های ساخت‌ ایفا می‌کنند و اطمینان می‌دهند که پروژه‌ها با ایمنی و کارایی بالا اجرا می‌شوند. این شغل چالش‌برانگیز است، اما برای کسانی که از هیجان و دنیای پویای کارگاه‌های ساخت لذت می‌برند، یک مسیر حرفه‌ای پر از فرصت‌های رشد است.


در این مقاله به سؤالات زیر پاسخ داده شده است

1. وظایف اصلی مدیر ساخت در طول روز چیست؟
2. چگونه مدیر ساخت پیشرفت و ایمنی پروژه را مدیریت می‌کند؟
3. چه مهارت‌هایی برای موفقیت در نقش مدیر ساخت ضروری است؟

 


نظرات
هنوز نظری ثبت نشده است.
برای ثبت نظر ابتدا وارد پروفایل کاربری خود شوید.

در بزرگترین و تخصصی‎‎‎‎‎‎‎ترین رویداد مدیریت ساخت کشور
منتظر دیدار شما هستیم!

در دومین سمپوزیوم بین‌المللی مدیریت ساخت (ICMS)، که حدود 1000 شرکت‌کننده از مهندسان، پیمانکاران، کارفرمایان، مشاوران، کارشناسان، مدیران، اساتید، مدرسان و مدیران عامل صنعت ساخت با هدف ایجاد بزرگ‌ترین اکوسیستم تخصصی در صنعت ساخت گرد هم می‌آیند، منتظر دیدار شما هستیم.

ارتباط با موسسه
info@dralavipour.com
ساعات کار

شنبه الی چهارشنبه: ۱۷-۹ و پنجشنبه ۱۲-۸