متن سوال

در خصوص روش های آنالیز تاخیرات در روش Cause and effect type analysis ممکن است گفته شود هنوز تاخیری رخ نداده و ما عواملی که میتوانند منجر به تاخیر بشوند را بررسی میکنیم؟

پاسخ سوال

درست است که بسیاری از روشهای آنالیز تاخیرات از نوع آینده نگر (Prospective) هستند و از رویه cause and effect type برای تحلیلها استفاده میکنند، اما روش CAB هم از این نوع Cause and Effect است که به عنوان آینده نگر تلقی نمیشود. پس به صرف Casue and Effect نمیتواند به این موضوع بپردازید. 

اما موردی که مشخص است این مفهوم است که شما از مفهوم Fragnet برای مدلسازیها استفاده میکنید، یعنی دارید CAUSE یا همان علت را در برنامه قرار داده یا از برنامه بر میدارید تا تاثیر آن یا همان Effect را ببینید. در این زمان موضوع Cause به مواردی چون تغییرات (Change) ها اطلاق میشود که ما از وقوع آن پیشتر با خبر بوده و برای یافتن تاثیر آن، اقدام به آنالیزهای زودتر میکنیم. این موضوع برای کارفرما هم بسیار مهم بوده زیرا میتواند متوجه شود که با وقوع Change یا همان تغییرات، چه تغییری در برنامه ایجاد شده و سریعتر نسبت به درخواست برنامه جبرانی (Catch up plan) یا زمانبندی مجدد (Replan)، اقدام نماید (این مقاله را بخوانید). اساسا بدون استفاده از روشهای آینده نگر، کارفرما قادر به مدیریت این موضوع نبوده و برای همین است که در بسیاری از پروژه های مهم و حساس (مثلا پروژه های نظامی)، این موضوع اهمیت فراوانی دارد. به همین علت است که بسیاری از قراردادها اساسا با همین موارد پیمانکار را ملزم به استفاده از روشهایی چون TIA مینمایند.

در دوره آنالیز تاخیرات، تمامی این موارد را آموزش میدهیم.


در بزرگترین و تخصصی‎‎‎‎‎‎‎ترین رویداد مدیریت ساخت کشور
منتظر دیدار شما هستیم!

در دومین سمپوزیوم بین‌المللی مدیریت ساخت (ICMS)، که حدود 1000 شرکت‌کننده از مهندسان، پیمانکاران، کارفرمایان، مشاوران، کارشناسان، مدیران، اساتید، مدرسان و مدیران عامل صنعت ساخت با هدف ایجاد بزرگ‌ترین اکوسیستم تخصصی در صنعت ساخت گرد هم می‌آیند، منتظر دیدار شما هستیم.

ارتباط با موسسه
info@dralavipour.com
ساعات کار

شنبه الی چهارشنبه: ۱۷-۹ و پنجشنبه ۱۲-۸