متن سوال

- آیا مدیریت ارزش کسب شده (EVM) در پروژه ها به شکل درستی استفاده میشود؟
- مرجع مناسبی برای اجرای مدیریت ارزش کسب شده (EVM) در پروژه ها وجود دارد؟
- آیا مدیریت ارزش کسب شده (EVM) مطرح شده در PMBOK و راهنمای این زمینه که PMI منتشر کرده به تنهایی کارآیی لازم را دارد؟

پاسخ سوال

- یکی از مشکلات ما در ایران این است که یک راهنما را فرا گرفته و سپس بر اساس همان رویکرد شروع به حرکت می‌کنیم و تصور می‌کنیم ساختار همان است. اما در حقیقت این‌گونه نیست و هرکدام از این استانداردها نقاط ضعف و قوتی دارندکه باید با عطف به این موضوع و بررسی این موارد اقدام به طراحی ساختار نمود.
- باید توجه داشت که مدیریت ارزش کسب شده (EVM) به ساختارهای دیگر وابسته بوده و به‌هیچ‌عنوان امکان ندارد بدون توجه به ساختار حسابداری پروژه اقدام به طراحی این ساختار نمایید. ساختار حسابداری که باید مبتنی بر ساختار پروژه بوده و با ساختارهای دیگر متفاوت است.
- برای مثال دفتر کل هزینه پروژه و دفتر کل ماشین‌آلات ساختاری است که برای استفاده از EVM باید مورد توجه قرار گرفته و برای پیاده‌سازی این موارد باید به هزینه های مختلف دیگر از جمله committed cost و non committed cost مسلط بود. بدون این موارد ذکر شده نمی‌توان EVM را به شکلی درست انجام داد.
- بدون توجه به نکات ذکر شده، برای اجرای مدیریت ارزش کسب شده (EVM) با ساختار ناقصی مواجه خواهیم شد که تنها در آن فرمول‌ها بیان شده، اما اینکه پشت این موضوع چه ساختاری وجود دارد و یا اطلاعات و داده‌ها از کجا جمع‌آوری گردیده ویا حتی تفکیک هزینه‌ها باید به چه صورتی اتفاق افتند موضوعی است که در این ساختار باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
- برای مثال در مدیریت مالی و حسابداری پروژه یک بالاسری پروژه (Project Overhead) و یک بالاسری سازمان (General Overhead) داریم که ممکن است برای محاسبات آن‌ها از یکسری دیتا  به‌صورت درصدی استفاده شود که مطمئناً آن دیتاها دقیق نیست و در نتیجه با گزارش‌هایی با دقت پایین روبرو خواهیم شد. به همین دلیل است که گزارشات مدیریت ارزش کسب شده (EVM) در خیلی از مواقع گزارش‌های کارامدی نبوده و بسیاری از شرکت‌ها در نتیجه این گزارش‌های اشتباه، استفاده از EVM را کنار می‌گذارند. به همین دلیل است که باید این ضعف‌ها به‌صورت ساختاری پوشش داده شود و اصلاح گردد. به همین دلیل است که در دوره مدیریت مالی و حسابداری پروژه چندین مرجع استفاده شده و به یکدیگر متصل شده‌اند تا بتوان این ضعف را اصلاح کرد.
- دیده می‌شود افرادی هستند که ادعا می‌کنند که EVM را در دوره‌ای چندساعته آموزش می‌دهند. اما این صحبت خلاف واقعیت است و باید توجه داشت که این دوره‌ها جامعیت لازم را نداشته و EVM باید با ساختار حسابداری پروژه و کدگذاری‌های هزینه پروژه و ساختار مدیریت هزینه و مدیریت مالی یکپارچه شود.
- به‌طورکلی بدون توجه به مبانی بیان شده، در ساختار اجرایی دچار معضلات فراوانی خواهید شد.


- در نقشه راه جامع مؤسسه مهندسی و مدیریت ساخت علوی پور، دوره‌ای در سطح مهارت‌های سخت با عنوان "مدیریت یکپارچه مالی، حسابداری و هزینه در پروژه و سازمان‌های پروژه محور" ارائه شده است که نه‌تنها ساختار مدیریت مالی و حسابداری پروژه را به‌صورت کامل و اجرایی آموزش می‌دهد، بلکه یکپارچگی این ساختار را با ساختارهای برآورد هزینه، کنترل و مدیریت هزینه و شبکه جریان نقدینگی، بحث‌های مدیریت اسناد و مدارک، آنالیز تأخیرات، مدیریت ادعا و مبانی حقوقی و قراردادی به‌صورت کامل آموزش داده می‌شود. باید توجه داشت که دوره "برنامه‌ریزی، زمان‌بندی، ارزیابی و کنترل پروژه" پیش‌نیاز این دوره هستند. البته مبانی هزینه‌ای دوره‌ای در سطح فرایندی نیز دارند که در سطح مهارت‌های سخت - ارشد و استراتژی به‌عنوان دوره مدیریت هزینه در طول چرخه حیات پروژه ارائه شده است. همچنین به جهت آشنایی با سایر دوره‌ها و تاریخ برگزاری آن‌ها می‌توانید به بخش تقویم آموزشی مؤسسه مهندسی و مدیریت ساخت علوی پور مراجعه نمایید.


در بزرگترین و تخصصی‎‎‎‎‎‎‎ترین رویداد مدیریت ساخت کشور
منتظر دیدار شما هستیم!

در دومین سمپوزیوم بین‌المللی مدیریت ساخت (ICMS)، که حدود 1000 شرکت‌کننده از مهندسان، پیمانکاران، کارفرمایان، مشاوران، کارشناسان، مدیران، اساتید، مدرسان و مدیران عامل صنعت ساخت با هدف ایجاد بزرگ‌ترین اکوسیستم تخصصی در صنعت ساخت گرد هم می‌آیند، منتظر دیدار شما هستیم.

ارتباط با موسسه
info@dralavipour.com
ساعات کار

شنبه الی چهارشنبه: ۱۷-۹ و پنجشنبه ۱۲-۸