بنده به دلیل اینکه رشته مقطع کارشناسیم مهندسی صنایع یا مکانیک نبوده برای ورود به این حوزه تا حدودی ناامید شده ام، از طرفی در خود علاقه و استعداد به این رشته را میبینم. به همین خاطر از هیچ تلاشی دریغ نکرده ام و میخواهم دقیقا نقطه نظرات صاحبان مشاغل برای استخدام یا دستیار شدن و.. را بدانم. یعنی از یک نفر چه انتظارات پایه ای دارن و چه مهارت های هست که میتواند برای من مزیت رقابتی اینجاد کند.
بنده در ابتدای این مسیر هستم و در حال حاضر به صورت کلی به دنبال کسب اطلاعاتم.
از لحاظ مدرک هم فکر کنم بخاطر نقص اینکه مهندسی نبودم، مدرک مدیریت پروژه تهران داشتن بتواند این نقص را پوشش دهد؟
- از این جهت که انتهای متن درباره مدرک مدیریت پروژه دانشگاه تهران پرسیدید یک توضیح کلی در این مورد بدهم. صرف نظر از مکان و موسسه و ... هر زمانی که میخواهید تصمیم بگیرید حتما سرفصلهای آن موضوع ارایه شده را بررسی کنید. دوره عالی مدیریت پروژه دانشگاه تهران آن طور که بنده ملاحظه کردم از لحاظ عنوانی در حد قابل قبولی است اما ۱۹ دوره در ۲۲۰ ساعت ارایه میشود که جای تامل بسیار دارد. یعنی هر دوره چیزی در حدود ۱۱ ساعت!!! قطعا قرار نیست در این دوره ها به دانش تخصصی و اجرایی شما اضافه شود و صرفا اشنایی با مبانی پیدا میکنید. قطعا نمیشود PMBOK و انالیز تاخیرات و کلیم و msp و p6 و مهندسی ارزش و مدیریت مالی و مدیریت هزینه و مدیریت اطلاعات و ... این تعداد عناوین تخصصی را با اینهمه موضوعات پیچیده مجموعا در ۲۲۰ ساعت اموزش داد. پس اگر هدف شما صرفا اشنایی و گرفتن یک مدرک باشد شاید گزینه بدی به نظر نرسد اما اگر هدف شما یادگیری و بکارگیری دانش در محیط واقعی باشد قطعا محقق نمیشود.
- اما در ارتباط با اینکه چه مواردی از شما انتظار میرود، حتما نقشه راه موسسه را مشاهده نمایید. مبانی سطح 1 عموما مبانی هستند که در پروژه ها به آنها نیاز بیشتری دارید و در پروژه ها رایجتر هستند.
- هیچ منعی نیز برای ورود شما به مدیریت پروژه وجود ندارد. اتفاقا در صنعت ساخت، بسیاری از مدیران پروژه ساخت، مهندسان هستند که دید بالایی نسبت به شرایط فنی و محیطی پروژه دارند. این دقیقا همان دلیلی است که زیر مجموعه رشته های مهندسی، مدیریت پروژه قوت گرفته است. این دقیقا همان دلیلی است که مهندسان میتوانند مدرک مدیریت ساخت را از انجمن مدیریت ساخت آمریکا (CMAA) اخذ نمایند.