متن سوال

با توجه به اینکه بخشنامه 5090 در قراردادهای طرح و ساخت صنعتی کاربرد ندارد، آیا بخشنامه یا شیوه ای به منظور مجاز نمودن تاخیرات ناشی از عدم پرداخت مطالبات پیمانکار در این نوع قراردادها وجود دارد؟

پاسخ سوال

- در هیچ جای دنیا ما با شرایط مجاز کردن زمانی به واسطه دیرکرد پرداخت مواجه نیستیم.

- از طرفی آنالیز تاخیرات یک فرآیند آنالیز روی مسیر بحرانی است که حتی تاخیر فعالیت های قبل، ممکن است به واسطه تغییر مسیر بحرانی، تاخیراتی که قبلا روی مسیربحرانی بیسلاین تاخیر ایجاد میکردند را مجاز کند.

- به همین دلیل، روشهای مرسومی که در ایران روی برنامه اولیه بیسلاین تاخیرات را آنالیز میکند؛ بطور مثال روش (Impacted as planned) در اغلب دادگاه های دنیا رد میشود.

- پس با این تعریف از مسیر بحرانی و دیگر موضوعات، بخشنامه 5090 یک بخشنامه غیر واقعی و ناصحیح میباشد زیرا فرضی از مسیر بحرانی داخل آن وجود ندارد.

- در پروژه های EPC عملا در 53-8 مطرح شده که تنها میتوانید مبلغی به عنوان جبران هزینه های اضافی (مثلا هزینه های تامین مالی و غیره) آن هم طبق شرایط خصوصی طلب کنید و در صورت تاخیر پرداخت بیشتر از سه ماه میتوانید خاتمه پیمان درخواست کنید.

- ما همین موضوع را هم در قراردادهای خارجی داریم و این موضوع منطقی به نظر می رسد.

- در قراردادهای FIDIC و AIA و ... تماما شرایط تعلیق و فسخ برای پیمانکار به واسطه دیرکرد در پرداخت، همراه با پرداخت هزینه تامین مالی دیده شده است. 

- در دوره های آنالیز تاخیرات و کلیم درباره این مبانی مفصل صحبت خواهیم نمود. 


 


در بزرگترین و تخصصی‎‎‎‎‎‎‎ترین رویداد مدیریت ساخت کشور
منتظر دیدار شما هستیم!

در دومین سمپوزیوم بین‌المللی مدیریت ساخت (ICMS)، که حدود 1000 شرکت‌کننده از مهندسان، پیمانکاران، کارفرمایان، مشاوران، کارشناسان، مدیران، اساتید، مدرسان و مدیران عامل صنعت ساخت با هدف ایجاد بزرگ‌ترین اکوسیستم تخصصی در صنعت ساخت گرد هم می‌آیند، منتظر دیدار شما هستیم.

ارتباط با موسسه
info@dralavipour.com
ساعات کار

شنبه الی چهارشنبه: ۱۷-۹ و پنجشنبه ۱۲-۸