متن سوال

یک راهنمایی در مبحث احیای مسیر بحرانی در بخش لایحه تاخیرات کلیم. از مواردی که تو این بخش مطرح و بررسی بخش احیا رو تا حالا فرصت نشده تسلط روش پیدا کنم. فکر میکنم کارشناش کنترل پروژه هایی که تو زمینه پیمانکاری کاری کار می کنند نسبت به ما که با مشاور کار می کنیم تو بخش کلیم مسلط تر میشن.

پاسخ سوال

چکیده پاسخ صوتی:
- به طور کلی می توان این موضوع را به دو بحث حقوقی و فنی تقسیم بندی کرد. عموما بحث حقوقی این موضوع بحثی متداول و پیچیده تر می باشد.

- اتفاقی که در پروژه ها رخ می دهد، این موضوع می باشد که زمانی برنامه واقعی بر طبق برنامه مصوب پیش می رود و ما قصد داریم زودتر از آن پروژه را به اتمام برسانیم (بحث تسریع).

- گاهی اوقات هم پروژه به سبب قصور پیمانکار و یا قصور کارفرما از برنامه زمانی عقب افتاده است. در این بخش نیز قبل از تصمیم برای برنامه جبرانی (Catch up plan) و یا برنامه زمانبندی مجدد (Replan) حتما باید آنالیز تاخیرات انجام شده و بعد از آن در رابطه با احیای پروژه صحبت گردد. اگر این اتفاق صورت نگیرد موضوع بسیار پیچیده شده و عموما تسریع اعتباری رخ می دهد (این مبانی را در دوره آنالیز تاخیرات و مدیریت ادعا توضیح داده می شود). 

- در همه پروتکل ها و دستورالعمل ها عنوان شده است که تحت هیچ شرایطی نباید تا قبل از اینکه تکلیف تاخیرات مشخص نشده است، برنامه اصلاح شود که این امر مربوط به قسمت کنترل پروژه می باشد و روش های مختلفی برای آن وجود دارد. 

- احیای پروژه نیز روش های زیادی دارد که این امر می تواند با افزایش هزینه و یا ریسک همراه باشد (درباره این مبانی به طور کامل در دوره برنامه ریزی پروژه آموزش داده شده است).


در بزرگترین و تخصصی‎‎‎‎‎‎‎ترین رویداد مدیریت ساخت کشور
منتظر دیدار شما هستیم!

در دومین سمپوزیوم بین‌المللی مدیریت ساخت (ICMS)، که حدود 1000 شرکت‌کننده از مهندسان، پیمانکاران، کارفرمایان، مشاوران، کارشناسان، مدیران، اساتید، مدرسان و مدیران عامل صنعت ساخت با هدف ایجاد بزرگ‌ترین اکوسیستم تخصصی در صنعت ساخت گرد هم می‌آیند، منتظر دیدار شما هستیم.

ارتباط با موسسه
info@dralavipour.com
ساعات کار

شنبه الی چهارشنبه: ۱۷-۹ و پنجشنبه ۱۲-۸