در یک کارگاه ساختمانی عملیات نصب اسکلت بنا به دلایلی که اکثرا قصور کارفرما بوده باعث بیکاری نیروهای پیمانکار شده و الان پیمانکار که در حدود یکسال از قراردادش مانده و تنها ۵ ماه از قراردادش گذشته ادعای خسارت مالی بابت این توقفهای عملیات اجرایی کرده است. سوال بنده این است که کار ایشان با توجه به اینکه بیش از یکسال از قراردادش مانده قانونی است یا خیر؟ اصلا میتواند همچین ادعایی در این برهه از زمان کند؟ تعلیقی در طول مدت قرارداد نبوده اما یک سری توقفهایی بوده در طول روز بطور مثال تاورکرین خراب بوده و نتوانستیم در اختیار پیمانکار قرار دهیم ، شرایط جوی اجازه فعالیت نیروهای پیمانکار رو نداده ،جواب آزمایشات پیچ و مهره دیر رسیده و نیروهایی که بابت پیچ ریزی در اکیپ نصب پیمانکار فعالیت داشتند چند ساعتی و یا چند روزی بیکار بودند. پیمانکار بابت این توقفهای چند ساعته (در حدود ۸۰۰ ساعت) از ابتدای قراردادش تا الان ادعای خسارت بابت بیکاری نیروهای انسانی کرده است. حالا ادعای ما به عنوان کارفرما اینکه انتهای قراردادش لایحه تاخیراتش رو ارائه دهد و در صورت مجاز شدن تاخیراتش فقط مدت پیمان تمدید میشود و هیچ خسارت بابت هزینههای بالاسری و ... به او تعلق نمیگیرد. لازم به ذکر است که قرارداد ایشون تعدیل هم دارد و بر اساس ۴۳۱۱ هست.
پاسخ سوالچکیده پاسخ صوتی:
- تاخیرات زمانی از مالی جداست و لزوما همه تاخیرات زمانی و محاسباتش منجر به تاخیرات مالی نمیشود.
- در هر تمدید پیمان باید آنالیز تاخیرات را انجام داد، اما توصیه میشود برای مدیریت زمان و جلوگیری از اختلاف حتما تحلیلهای زمانی در طول پروژه انجام شود.
- آنالیزهای مالی تاخیرات میتواند به انتهای پروژه موکول گردد.
- تاخیر پروژه از روش مسیر بحرانی آنالیز میشود.
- ابتدا بایستی انالیز زمانی را انجام داده تا بتوانیم بدانیم تفکیک تاخیرات به چه صورت انجام میشود و بعد از آن کمی سازی هزینه های تاخیرات را انجام دهیم.
- تمامی این موارد در دوره جامع آنالیز تاخیرات توضیح داده شده است.
در دومین سمپوزیوم بینالمللی مدیریت ساخت (ICMS)، که حدود 1000 شرکتکننده از مهندسان، پیمانکاران، کارفرمایان، مشاوران، کارشناسان، مدیران، اساتید، مدرسان و مدیران عامل صنعت ساخت با هدف ایجاد بزرگترین اکوسیستم تخصصی در صنعت ساخت گرد هم میآیند، منتظر دیدار شما هستیم.