نحوه استفاده از فرمول های کمی سازی خسارات بالاسری سازمان (HOOH) در لایحه تاخیرات به چه صورتی است؟
پاسخ سوالاگرچه برای این نوع تحلیل ها، فرمول هایی ارائه شده است، اما این بحث تنها مختص به بکارگیری فرمول های ارائه شده نیست.موضوعی که در این مبحث کار را سخت میکند این است که باید بدانیم بالاسری پروژه (Project Overhead) و بالاسری سازمان (General Overhead) یا HooH باهم فرق دارند. به همین خاطر است که ابتدا باید ساختار مدیریت مالی و حسابداری پروژه را به شکل مناسبی طراحی نماییم تا بتوانیم کمی سازی مالی تاخیرات را به شکلی موثر انجام دهیم.
از طرفی، برای استفاده از این فرمول ها، الزامات قراردادی بسیاری وجود دارد که باید بدانیم چه الزاماتی برای استفاده از هریک از این فرمول ها باید تایید شود. در این محاسبات، بالاسری پروژه ها لحاظ نشده و باید بدانیم که بالاسری سازمان برای این نوع محاسبات باید در ساختار مالی و حسابداری و کنترل هزینه تفکیک شوند. اگر در پروژه ای این شرایط نباشد کار برای تحلیل سخت میشود. و حال اگر Change Order صادر شود، استفاده از فرمول های محاسبات را سخت نموده و باید بدانیم اثرگذاری تعلیق با دستور تغییر، چه پیچیدگی در محاسبات ایجاد مینماید. برای استفاده از این فرمول ها باید الزامات قراردادی تعیین شده و یکسری مبانی حقوقی و الزامات فنی گذرانده شوند، که این مبانی در پروتکل SCL هم به شکل واضحی وجود ندارد و نیاز به دانشی فراتر از این موضوع است. پس در نتیجه اگر صرفا روی پروتکل SCL تکیه کنید به نتیجه درخور توجهی نمیرسید! بحث کمی سازی مالی تاخیرات را به صورت مفصل در دوره آنالیز تاخیرات (تدوین لایحه تاخیرات جامع) آموزش خواهیم داد.
در دومین سمپوزیوم بینالمللی مدیریت ساخت (ICMS)، که حدود 1000 شرکتکننده از مهندسان، پیمانکاران، کارفرمایان، مشاوران، کارشناسان، مدیران، اساتید، مدرسان و مدیران عامل صنعت ساخت با هدف ایجاد بزرگترین اکوسیستم تخصصی در صنعت ساخت گرد هم میآیند، منتظر دیدار شما هستیم.