متن سوال

به عقیده بنده گرفتن مدرک PMP برای اپلای، میتواند به نفع ما باشد. در غیر این صورت؛ سطح تخصص و کارشناسی ما از مدیریت پروژه به فهم درست، تجربه کاری و استفاده ما از دانش روز دنیا بستگی دارد؛ این طور نیست؟

پاسخ سوال

اینکه آیا مدارک مدیریت پروژه میتوانند به ما در مهاجرت کمک کنند یا خیر را میتونید از مقاله ای که نوشته شده است مطالعه کنید. اما:

1. اگر داخل ایران است که مدرک گرایی جای تخصص گرایی را نخواهد گرفت. وضعیتی که در این سال ها ایجاد شده و از ندانستن اینکه این همه داکیومنت، مدرک، سیستم و رویه وجود دارند باعث میشود سازمانهای ما محدود شوند و افراد در این سازمانها ذهن محدودتری یابند. چقدر از ما میدانیم بعداد زیادی انجمن و موسسه مثل AIA، AGC، CONSENSUSDOCS، LCI، FIDIC، JCT، NEC، CMAA، CII و دیگر موسسات وجود دارند؟ مشکل جایی است که آنقدر ذهن ها را در کشور محدود کرده ایم، که قدرت تفکر ندارند. آگهی های استخدامی پر شده است از آشنایی با PMBOK و نهایتا دو تا نرم افزار دیگر. دستاورد این مدارک فقط همین بوده است؟ قدرت تفکر از افراد آنقدر گرفته شده است که حتی نمیتوانند به خودشان اجازه دهند PMBOK را نقد کنند. در صورتی که ضعف های زیادی هم دارد و در دوره PMBOK به شما این ضعف ها را آموزش خواهیم داد. ما اساسا هیچ بهترینی نداریم. چقدر از سازمان های ما سرمایه گذاری زیادی روی این مدارک کرده اند؟ در حالی که این سازمان ها هنوز یک برنامه درست نمیتوانند تدوین کنند. و اطلاعی ندارند که  TIA و SCL چیست. و تا به اینجا هنوز فرق LAG را با ACTIVITY تشخیص نمیدهند. نمیدانند REPLAN الزاماتش و ارتباطش با تاخیرات چیست. یا اینکه CONSTRUCTIVE ACCELERATION چیست. این مواردی که میگویم خیلی قبل تر از PMBOK بوده است. حالا سرمایه گذاری با این حجم روی این مدارک باعث بهبود پروژه ها شده است؟ فقط اسم برای سازمان آورده است. مثل دکتری میماند که فقط اسمش روی شرکت هست و اطلاعات دیگری ندارد.
پس در داخل، این فضا آگاهانه یا ناآگاهانه ایجاد شده است. پیشنهاد میکنیم مقاله 1 و 2 را در این زمینه بخوانید. 

 2. اما اگر منظور شما خارج از کشور است که سوال من هم همین است؛ داشتن تخصص در مبانی مهم برنامه ریزی، کنترل پروژه، تاخیرات، شناخت قراردادهای بین المللی فیدیک، AIA، شناخت SCL و...؛ در مصاحبه های تخصصی بیشتر کمکتان میکند یا یک برگ مدرک روی میز گذاشتن؟ درست است که مدرک میتواند در نگاه اول باعث شود به شما و رزومه تان توجه شود، اما قاعدتا کارفرما در شرایطی که تخصص وجود نداشته باشد استخدامتان نمیکند. پس اگر تخصص داشتید و بعد مدرک گرفتید عیبی ندارد، اما اگر تخصص نداشتید و مدرک گرفتید این مسئله پر از ایراد است. این باید اصلاح شود. در واقع اخذ این مدارک کمک شایانی به مهاجرت به خارج از کشور نخواهند کرد (این مقاله را از اینجا بخوانید). 

- اکثر قراردادهای ما بر اساس 4311 منعقد میگردد که در قیاس با قراردادهای AIA و FIDIC و... فاجعه است و خودش باعث تاخیر و کلیم و مشکلات دیگر میشود (شاید 90 درصد پروژه ها). بعد ما با این قراردادها قرار است PMBOK را جاری کنیم که خود پروژه های امریکا بعضا در این سطح نیستند؟ اگر PMBOK ارائه شده است؛ برای این است که 100 سال قبل تر آن AIA تاسیس شده و روی فرم قراردادی کار کرده است. پس این رویه نیاز به تغییرات و زیرساختهای اساسی دارد که ما در موسسه به دنبال آن هستیم.


در بزرگترین و تخصصی‎‎‎‎‎‎‎ترین رویداد مدیریت ساخت کشور
منتظر دیدار شما هستیم!

در دومین سمپوزیوم بین‌المللی مدیریت ساخت (ICMS)، که حدود 1000 شرکت‌کننده از مهندسان، پیمانکاران، کارفرمایان، مشاوران، کارشناسان، مدیران، اساتید، مدرسان و مدیران عامل صنعت ساخت با هدف ایجاد بزرگ‌ترین اکوسیستم تخصصی در صنعت ساخت گرد هم می‌آیند، منتظر دیدار شما هستیم.

ارتباط با موسسه
info@dralavipour.com
ساعات کار

شنبه الی چهارشنبه: ۱۷-۹ و پنجشنبه ۱۲-۸