اگر کسی قصد داشته باشد در زمینه کاری مدیریت ساخت وارد شود؛ حتما باید در رشته ارشد مدیریت ساخت تحصیل کرده باشد؟ در این زمینه بخشهای متعددی وجود دارد که میشود در آن کار کرد؟
پاسخ سوالچکیده پاسخ صوتی:
- اینکه در ایران مشغول به فعالیت هستید و یا خارج از کشور، این موضوع می تواند تاثیرگذار باشد، اما صرف نظر از این موضوع، اگر قصد فعالیت در صنعت ساخت را دارید، نیاز است که دانش مدیریت ساخت را کسب کنید.
- باید توجه داشت که مدیریت ساخت با مدیریت پروژه های عمومی متفاوت بوده و مدیریت ساخت به صورت تخصصی، مختص صنعت ساخت بوده و به همین جهت باید مبانی مدیریت ساخت را مختص خود این صنعت فرا بگیرید.
- طبق بررسی های انجام شده توسط انجمن مدیریت ساخت آمریکا (CMAA)، 67 درصد افرادی که در صنعت ساخت مشغول به فعالیت هستند، مدرک مدیریت ساخت را دریافت کرده اند و یا در این رشته در حال تحصیل هستند.
- تجربه ما هم این است که خیلی از افرادی که در شرکت های بزرگ و بعضا با سابقه های زیاد، مشغول به فعالیت هستند، به دنبال اخذ مدرک مدیریت ساخت در دانشگاه نیز میباشند. بیشتر این افراد اتفاق نظر دارند که حتی با وجود سابقه های زیاد، دریافت مدرک دانشگاهی بسیار می تواند به آن ها در مسائل مختلف شغلی و بالا بردن سطح دانش کمک نماید.
- توجه به دانشگاه و رشته دانشگاهی نه تنها در ایران، بلکه در تمام نقاط جهان دیده می شود و زمانی که شخصی در زمینه ای مشغول به فعالیت است، اگر یک مدرک معتبر دانشگاهی نیز داشته باشد، از لحاظ شغلی جایگاه مناسب تری را خواهد داشت.
- برای مثال شخصی که مهندس عمران است و میخواهد در مقطع ارشد، گرایش مدیریت ساخت و یا سازه را برای ادامه تحصیل خود انتخاب کند را در نظر بگیرید. مهندس عمران مباحثی که در دوره کارشناسی فرا می گیرد، عموما مباحث سازه ای، اجرا و طراحی می باشد و می تواند در بخش های نظارت، طراحی و اجرا فعالیت کند. اما بدون کسب دانش مدیریت ساخت نمی تواند وارد حوزه مدیریت ساخت شده و فعایت نماید. اما زمانی که وارد یک حوزه متفاوت مثل مدیریت ساخت میشود، علاوه بر خدمات دهی در بخش طراحی، نظارت و اجرا، میتواند در بخش مدیریت پروژه ای نیز خدمات خود را ارائه دهد. این موضوع دقیقا همانند یک شرکت است که قبلا در یک حوزه متخصص شده اما قصد دارد خدماتش را توسعه دهد.
- انتخاب بین مدیریت ساخت و سایر گرایش ها نیز بستگی به شخصیت، روحیه، علاقه و نگرش هر فرد دارد. مدیریت ساخت نیاز به یک فرد پویا دارد. شخصی که توانایی برقراری ارتباط با افراد زیادی را داشته باشد و از لحاظ مباحث مدیریتی، ارتباطی و مهارت نرم تاثیر گذار ظاهر شود.
- پیشنهاد میکنیم معرفی رشته مهندسی و مدیریت ساخت را در ویدیوی ضبط شده ای که در سایت قرار گرفته مشاهده فرمایید.
در دومین سمپوزیوم بینالمللی مدیریت ساخت (ICMS)، که حدود 1000 شرکتکننده از مهندسان، پیمانکاران، کارفرمایان، مشاوران، کارشناسان، مدیران، اساتید، مدرسان و مدیران عامل صنعت ساخت با هدف ایجاد بزرگترین اکوسیستم تخصصی در صنعت ساخت گرد هم میآیند، منتظر دیدار شما هستیم.