هوشمندسازی کسبوکار دارای دو پایه فنی (شامل زیرساختهای سختافزاری و نرم افزاری مدیریت پایگاه داده، مجموعه روشهای آنالیز و...) و سازمانی (شناسایی نیازهای تصمیمسازی، تمیزکاری و مدلسازی و مصورسازی صحیح) هستند. این دو پایه با هم سبب افزایش اثربخشی پروژههای هوشمندسازی کسبوکار میشوند. از اين رو مدیران این پروژهها بايد ارتباط ميان بعد فنی با اهداف، عملکرد و سيستمهای سازمان را دانسته و این موارد را به موقع شناسايی كنند. اگر این هوشمندسازی روی دهد، گزارشهای تحلیلی و داشبوردها میتوانند به خوبی پاسخگوی نيازهای تصميمسازی مديريت سازمان باشند.
در ادامه تاکید بر اهمیت بعد سازمانی پروژههای هوشمندسازی کسبوکار، کتاب "شاخصهای کلیدی عملکرد و داشبوردهای مدیریت پروژه" از پروفسور Harold Kerzner ویرایش 2017 معرفی میشود. با مطالعه این کتاب متوجه میشویم که چگونه بعضی از شاخصهای عملکردی و یا داشبوردهایی که برای پروژههایمان تعریف و طراحی کردهایم، نه تنها کمکی به شناسایی مسایل و بهبود تصمیمگیری نکردهاند بلکه ما را در مسیر اشتباه قرار دادهاند.
این کتاب که توسط انتشارات Wiley منتشر شده است، شامل 8 فصل بوده و در بخشهای مختلف، به بررسی KPIهای متعدد پرداخته است. در واقع، فصل سوم این کتاب که به معرفی این شاخصها، فصل چهارم که به معرفی شاخصهای عملکردی و فصل ششم که به معرفی داشبوردها میپردازد، از مهمترین فصلهای این کتاب است.
این کتاب را میتوانید دانلود نموده و آن را مطالعه نمایید.