متن سوال

تفسیرهای متفاوتی نسبت به منطق محاسبات بخش‌نامه ۵۰۹۰ وجود دارد. به طور خلاصه یکی از این تفسیرها می‌گوید، شما مطابق قرارداد یک‌زمان و بودجه‌ای دارید که اگر به‌صورت خطی در کل زمان قرارداد پروژه تقسیمش کنید، سهم هر روز طبق قرارداد به دست می‌آید و نهایتاً هر چقدر بیشتر یا کمتر یا مساوی با این مقدار یکنواخت روزانه محاسبه شده، کارکرده باشید، نسبت می‌گیریم از آن که می‌شود ۲ جمله اول آن فرمول بخش‌نامه ۵۰۹۰. (یعنی اگر روزانه طبق قرارداد باید به مبلغ ۱۰۰۰۰ تومان کارکرد داشته باشید و ۵۰۰۰ تومان کارکرد عملاً ۵۰ درصد خروجی داشتید و اگر ۲۰۰۰۰ تومان کار کردید یعنی ۲۰۰ درصد عملکرد داشتید و...). در نهایت این درصد محاسبه شده در مقدار زمان تأخیر و عدد ۶۹ درصد ضرب می‌شود. به نوعی بخش‌نامه محاسبات را بر اساس تابعی از عملکرد شما در نظر می‌گیرد و زمانی ۷۰ درصد تأخیر پرداخت را به شما می‌دهد که کارکردتان با مقداری که روزانه طبق قرارداد در نظر گرفته شده است، برابر بوده باشد.

نظرتان درباره این تفسیر چیست؟

چکیده پاسخ سوال

پیشتر به این موضوع اشاره کردیم که بخشنامه 5090 در سایر کشورهای دنیا ارائه نشده و این موضوع دلایل منطقی دارد که در پرسش و پاسخ استفاده از بخشنامه 5090 در کنار تحلیل تاخیرات فنی اشاره نمودیم. اما برای پاسخ بیشتر به این سوال و صرف نظر از دلایل ارائه شده به جهت فرمول ارائه شده، بهتر است بدانیم این رویه ساختار تحلیل‌های فنی تاخیرات و استفاده از روش‌های مذکور را از مدار خارج نموده و حتی استفاده از رویه‌های تحلیل تاخیرات آینده‌نگر که لازمه استفاده برای مدیریت تغییرات پروژه هستند را ناکارآمد می‌نماید.
دلایل نبودن موارد مشابه بخشنامه 5090 در عرصه بین الملل و همچنین راهکارهای جایگزین موارد دیگری هستند که در این پاسخ به آن ها پرداخته شده است.

فقط اعضای کانون دانش پژوهان، می‌توانند به محتوا به صورت رایگان دسترسی داشته باشند.

“ بزرگترین و تخصصی‌ترین رویداد مدیریت ساخت کشور ” جزئیات رویداد