متن سوال

به نظر شما تا چه اندازه می‌توان قراردادها را شفاف و واضح نوشت تا حدی که هر کدام از طرفین ( کارفرما و پیمانکار) کمتر در مورد موضوعات مبهم کارشان به شورای حل اختلاف یا دادگاه و یا .... برسد؟

پاسخ سوال

پروتکل SCL که یک General Practice است، برای همین منظور ارائه شده و میتواند صرف نظر از سیستم‌های حقوقی در دنیا استفاده شود. در این پروتکل ذکر شده:

The purpose of the Protocol is to provide a means by which the parties can resolve these matters and avoid unnecessary disputes.

یعنی هدف این سند آن است که از اختلافات غیرضروری جلوگیری نماید. اما سوالی که مطرح است آن است که چگونه این اتفاق رخ خواهد داد؟

A focus of the Protocol therefore is the provision of practical and principled guidance on proportionate measures for dealing with delay and disruption issues that can be applied in relation to all projects, regardless of complexity or scale, to avoid disputes and, where disputes are unavoidable, to limit the costs of those disputes.

با تمرکز بر روی ترمهای قراردادی کاربردی و اصول راهبردی که به همه پروژه‌ها با هر سطح و مقیاسی می‌تواند استفاده گردد تا از اختلافات غیرضروری، اول اجتناب نموده و جایی که قابلیت اجتناب وجود نداشته باشد، به شکل کم هزینه آن‌ها را حل نماید. پس هدف:
۱. کاهش اختلافات غیرضروری
۲. کاهش هزینه اختلافات از طریق ارائه راهکار
اما ممکن است سوالی مطرح شود که همیشه یک راهکار وجود ندارد؟

On certain issues, the Protocol identifies various options, with the choice of the most appropriate being dependent on the nature, scale and level of complexity of a particular project and the circumstances in which the issue is being considered. On other issues, the Protocol makes a recommendation as to the most appropriate course of action, should that be available.

پروتکل ذکر می‌کند که بر روی برخی موارد که چالش زیاد است، چندین گزینه ارائه نمودیم و در پایان بهترین گزینه را پیشنهاد داده‌ایم.
البته این پروتکل یک پروتکل آموزشی نیست و شاید این برداشت گردد که صرفا با خواندن آن می‌توان به درک عمیقی رسید. اما باید در نظر گرفت که برای درک این سند باید به انواع قراردادهای بین المللی، ارتباط بین برنامه‌ریزی و زمان‌بندی، مدیریت هزینه، مستندسازی و البته ترم‌های کلیدی از نگاه نگارنده که یک انگلیسی زبان native است، نگاه کنید.

مواردی که در دوره تاخیرات به صورت کامل و با ذکر سوالات زیاد و سناریوهای مختلف، مخاطبان را وارد بحث و چالش نموده‌ایم تا پاسخ‌های جامعی ارائه نماییم.


در بزرگترین و تخصصی‎‎‎‎‎‎‎ترین رویداد مدیریت ساخت کشور
منتظر دیدار شما هستیم!

در دومین سمپوزیوم بین‌المللی مدیریت ساخت (ICMS)، که حدود 1000 شرکت‌کننده از مهندسان، پیمانکاران، کارفرمایان، مشاوران، کارشناسان، مدیران، اساتید، مدرسان و مدیران عامل صنعت ساخت با هدف ایجاد بزرگ‌ترین اکوسیستم تخصصی در صنعت ساخت گرد هم می‌آیند، منتظر دیدار شما هستیم.

ارتباط با موسسه
info@dralavipour.com
ساعات کار

شنبه الی چهارشنبه: ۱۷-۹ و پنجشنبه ۱۲-۸