من لیسانس مدیریت پروژه و لیسانس عمران دارم، قصد دارم در حیطه کارشناس برنامه ریزی و کنترل پروژه فعالیت کنم و فوق لیسانس هم در همین رشته اخذ کنم. چه دوره هایی از موسسه شما برای من مفید است؟ و به چه اموری باید مسلط باشم؟
پاسخ سوالچکیده پاسخ صوتی:
- پیشنهاد میکنیم در ابتدا پرسش و پاسخهای دسته نقشه راه را مطالعه بفرمایید.
- علاوه بر این موضوع در سایت قسمتی به نام نقشه راه آموزشی مدیریت پروژه وجود دارد که حتما مطالعه بفرمایید.
صرفنظر از این موضوعات یکسری توضیحات خدمتتان ارائه میشود که میتواند برای شما و دوستانی که بهتازگی به جمع ما پیوستهاند مفید باشد.
- بحث کارشناس پروژه و یا کارشناس کنترل پروژه موضوع متفاوتی نسبت به مدیر پروژه است که همیشه باید به این موضوع توجه داشت و باید افق دیدتان را کمی وسیعتر نمایید. هیچ مشکلی ندارد که برای شروع کار، از کارشناس کنترل پروژه آغاز کنید، اما فلسفه وجودی کار ما رفتن به سمت مدیریت پروژههای صنعت ساخت است.
- صنعت ساخت را میتوان به هر زمان و مکان که احداث در آن وجود دارد، اختصاص داد. از پتروشیمی و نفت و گاز گرفته تا راهسازی، ساختمانسازی و یا پلسازی که همه این موارد ذکر شده در زیرمجموعه صنعت ساخت هستند. به همین دلیل مؤسسه بهصورت متمرکز و تخصصی بر روی صنعت ساخت فعالیت میکند.
- باتوجهبه اینکه شما در رشته عمران تحصیلکردهاید، این موضوع برای شما بسیار پررنگتر خواهد شد زیرا مفاهیم و مبانی که فرامیگیریم باید یک یکپارچهسازی مناسبی بین این ساختارها ایجاد شود و همچنین مختص این صنعت، ارائه شده باشد. ازاینرو تمامی دورههایی که در مؤسسه ارائه شده است کاملاً مطابق با صنعت ساخت است و بهصورت دانش عمومی ارائه نشده است. برای مثال صنعت IT را در نظر بگیرید، اگرچه میتواند خیلی از موارد بهصورت مشترک باشد، اما با توجه با شرایط خاص صنعت ساخت، مبانی بهصورت اختصاصیتر و مطابق با شرایط صنعت ساخت ارائه شده است. در نتیجه تمام مهندسان با گرایشهای مختلف همانند، عمران، معماری، مکانیک، برق، صنایع یا غیره که در صنعت ساخت فعالیت میکنند میتوانند از این آموزشهای ارائه شده استفاده کنند.
- در داخل مؤسسه نقشه راهی تدوین شده است که درواقع این موضوع برای اولینبار است که در کشور رخداده است. این نقشه راه باتوجهبه تجاربی که در خارج و داخل کشور کسب کردیم و همچنین وجود اساتید باتجربه بالا در این صنعت در خارج و داخل کشور، باعث ایجاد چنین نقشه راه جامعی گردید. این نقشه راه در سطوح مختلف تقسیمبندیشده است. در واقع یک ساختاری برای مهارتهای سخت (کارشناسی، اجرایی و ارشد، استراتژی)، مهارتهای نرم، منتورینگ و مشاوران وجود دارد که هرکدام از اینها دارای پنج سطح هستند. برای شروع میتوانید از سطح یک آغاز نمایید و به سمت سطوح بالاتر حرکت نمایید. همچنین در کنار مهارت سخت، مهارتهای نرم نیز قرار داده شده است تا با تلفیق دانش و مهارت نرم و سخت بتواند یک ارتباط مناسب و معناداری را ایجاد نماید.
در واقع ما یک "مهارت" داریم یک "دوره" "مهارتهای" سخت و نرم پیشنیاز هم نیستند بلکه مکمل هم هستند. این "مهارتها" پیشنیاز دوره های منتورینگ هستند. پیشنیاز "دوره ها" هم بر اساس چارت پیشنیازی دوره ها تعیین شده است.
در نهایت شما باید از دوره های سطح 1 مهارتهای سخت شروع کنید و برای دیدن پیشنیاز هر دوره هم به چارت پیشنیازی دوره ها مراجعه کنید (پیشنیاز هر دوره در تقویم آموزشی مدیریت پروژه موسسه هم درج شده است).
- باتوجهبه موارد گفته شده، شما باید از سطح یک مهارتهای سخت که در واقع دورههای برنامهریزی، زمانبندی و کنترل پروژه و مدیریت مالی و حسابداری که اصل و اساس ورود به این حوزه تخصصی هستند شروع نمایید. همچنین دورههای دیگری که در سطح یک قرار گرفتهاند، عبارتاند از: روشهای اجرای پروژه، آموزش نرمافزار MSP، آموزش نرمافزار Primavera P6، اسناد و مدارک و آنالیز تأخیرات. این دورهها، مبانی هستند که شما در گام اول برای ورود به این حوزه تخصصی به آن نیاز دارید.
- در نقشه راه جامع مؤسسه مهندسی و مدیریت ساخت علوی پور، در سطح مهارتهای سخت (کارشناسی - اجرایی و ارشد - استراتژی) و در سطح مهارتهای نرم دورههای جامعی دیده شده است. همچنین به جهت آشنایی با دورهها و تاریخ برگزاری آنها میتوانید به بخش تقویم آموزشی موسسه مهندسی و مدیریت ساخت علوی پور مراجعه نمایید.