متن سوال

بنظر بنده بند ج ماده 18 شرایط عمومی پیمان مصداق revision و ردیف 3 بند الف ماده 30 شرایط عمومی پیمان مصداق تایید روش IAP هست؛ آیا درست میباشد؟

پاسخ سوال

- ماده 18 ج شرایط اصلاح برنامه مصوب را میگوید و این ارتباطی با IAP ندارد. این بنده از ماده 18 بیان میدارد که برنامه مصوب میتواند تغییر کند و پیمانکار باید جلوتر این موضوع را خبر دهد؛ این درست است و تا اینجا مشکلی نیست. اما این موضوع ارتباطی با تایید IAP و یا رد سایر روش ها ندارد.

- اینطور نیست که بگوییم در ماده 18 ه، بروزرسانی انجام شود و گزارش هم ارائه شود. پس دلیل بروزرسانی چیست؟ خود ماده 18 ه به صراحت میگوید ماهیانه اکچوال گرفته شود و تاخیر هم محاسبه شود. اما روش IAP این کار را نمیکند. در نتیجه، نشریه 4311 الزامی نگذاشته است که حتما از روش IAP استفاده شود. 

- در اکثر رویه های تحلیل تاخیرات برای تدوین لایحه تاخیرات، برنامه تفصیلی مصوب ملاک عمل قرار میگیرد، فقط نحوه استفاده از آن ها فرق دارد. یکی از آن ها بدون اکچوال آنالیزها را در نظر میگیرد، دیگری با اکچول در نظر گرفته و یکی دیگر هم پنجره ای میکند. تنها روشی که اینکار را نمیکند CAB هست که آن هم چون برنامه مصوب در اختیارمان نیست این اتفاق رخ میدهد.

تحلیل ها همه هزاران نکته دارند؛

- زمانی که برنامه مصوب LOGIC LINKED داریم، باز با زمانی که برنامه مصوب بدون LOGIC LINKED داریم، با زمانی که اصلا برنامه مصوب نداریم، همگی متفاوت هستند. اینها را هیچکدام نه نشریه 4311 محدود کرده، نه حرفی از آنها به میان آورده است، ولی هیچ منعی از لحاظ نظام فنی و اجرایی کشور برای بکارگیری این روشها وجود ندارد.

- اما از لحاظ حقوقی هم IAP نمیتواند درست باشد و یکی از عمده دلایلی که دادگاه ها در اکثر کشورهای دنیا آنرا رد میکنند، بحث حقوقی است، نه برنامه ای! به طور مثال، زمانی که تغییر در اسکوپ و محدوده کار رخ دهد، نباید روی همان برنامه اولیه بدون تغییر تحلیل صورت گیرد. در این حالت ذات تحلیل زیر سوال است! یا به طور مثال، وقتی شرایط اجرا را تغییر دادید و عملا فعالیت ها پس و پیش انجام شدند (Out of sequence) و شرایط حقیقی عوض شده است، یعنی مسیر بحرانی تغییر کرده و نباید روی مسیر بحرانی اولیه تحلیلها صورت گیرد. این دلیل رد کردن، قاعده حقوقی دارد!

- درباره تمامی این موارد به صورت یکپارچه و سلسله ای در سه دوره برنامه ریزی پروژه، آنالیز تاخیرات و مدیریت ادعا صحبت خواهیم نمود.


در بزرگترین و تخصصی‎‎‎‎‎‎‎ترین رویداد مدیریت ساخت کشور
منتظر دیدار شما هستیم!

در دومین سمپوزیوم بین‌المللی مدیریت ساخت (ICMS)، که حدود 1000 شرکت‌کننده از مهندسان، پیمانکاران، کارفرمایان، مشاوران، کارشناسان، مدیران، اساتید، مدرسان و مدیران عامل صنعت ساخت با هدف ایجاد بزرگ‌ترین اکوسیستم تخصصی در صنعت ساخت گرد هم می‌آیند، منتظر دیدار شما هستیم.

ارتباط با موسسه
info@dralavipour.com
ساعات کار

شنبه الی چهارشنبه: ۱۷-۹ و پنجشنبه ۱۲-۸