آیا مدیر پروژه پیمانکار باید بر دانش دفتر فنی تسلط داشته باشد؟
پاسخ سوالدر دانشگاههای معتبر دنیا، دانشجویان رشته مدیریت ساخت، برخلاف گرایش مدیریت پروژه، علاوه بر مبانی تخصصی، ملزم به فراگیری بسیاری از اصول دفتر فنی هستند. بهعنوانمثال، درس "برآورد هزینه و روشهای ساخت - Cost Estimating and Construction Methods" یکی از دروس اصلی این رشته میباشد و در آن مفاهیمی همچون متره و برآورد، فهرستبها، خواندن نقشهها، تخمین حجم کار و بررسی روشهای مختلف اجرای پروژهها به طور جامع آموزش داده میشود؛ یا در درس "راهبری قرارداد - Contract Administration" دانشجویان با اصول قراردادنویسی و اصول مناقصه و پیشنهاد قیمت آشنا میشوند و یاد میگیرند که نحوه آمادهسازی اسناد مناقصه و پیشنهادات وابسته به هر شرایط پرداخت قراردادی از جمله Lump Sum و Unit Price چگونه است و باید به چه نکاتی توجه شود. همچنین این دوره مباحثی مانند صورتوضعیت نویسی، تعدیل، ادعاها و اختلافات را پوشش میدهد.
در کشور ما به دلیل نبود آشنایی کافی با مدیریت ساخت و درک تفاوتهای آن با مدیریت عمومی پروژهها، تاکنون چنین یکپارچگی میان این مبانی دیده نشده است. در همین راستا، موسسه ACEMI برای نخستینبار در کشور اقدام به تدوین نقشه راه مدیریت دفتر فنی باهدف یکپارچهسازی آن با مبانی چون مدیریت ساخت، مدیریت پروژه پیمانکار و سرپرست کارگاه کرده است، مبانیای که ارتباطی تنگاتنگ و ناگسستنی با یکدیگر دارند.
این نقشه راه بر اساس استانداردهای آموزشی و اصول بینالمللی و توجه به رویههای داخلی تدوین شده و شما پس از آشنایی با ساختار سازمانی دفتر فنی (PEO) و جایگاه دفتر فنی در پروژه و سازمان و همچنین چگونگی تعامل دفتر فنی با سرپرست کارگاه و مدیر پروژه بهصورت سلسهمراتبی با مبانی و کلیه جزئیات مربوط به آن آشنا خواهید شد.
در دومین سمپوزیوم بینالمللی مدیریت ساخت (ICMS)، که حدود 1000 شرکتکننده از مهندسان، پیمانکاران، کارفرمایان، مشاوران، کارشناسان، مدیران، اساتید، مدرسان و مدیران عامل صنعت ساخت با هدف ایجاد بزرگترین اکوسیستم تخصصی در صنعت ساخت گرد هم میآیند، منتظر دیدار شما هستیم.