لایو تجارب مدیریت پروژه بین المللی در خارج از کشور (کشور دانمارک)

لایو تجارب مدیریت پروژه بین المللی در خارج از کشور (کشور دانمارک)

در این برنامه، دکتر علوی پور به‌عنوان میزبان با مهندس رضا براتی از کشور دانمارک که به‌ عنوان مهمان حضور داشتند، به‌ صورت زنده در اینستاگرام به گفت‌وگو پرداختند. در ابتدای گفت ‌و گو، دکتر علوی پور از مهندس براتی درخواست کردند که برای دوستان حاضر معرفی مختصری از خود داشته باشند و در رابطه ‌با مهاجرت و موقعیت شغلی خود در کشور دانمارک به طور مختصر صحبت کنند.
مهندس رضا براتی مدرک کارشناسی خود را در رشته مهندسی عمران و مدرک کارشناسی ارشد خود را در گرایش مدیریت ساخت اخذ نمودند. ایشان فعالیت خود را در کشور ایران در شرکت مپنا آغاز کردند و حوزه فعالیت ایشان در ابتدا در قسمت برآورد و امور قراردادها بوده است و سپس وارد بخش کنترل پروژه شدند. همچنین ایشان در مقطع کارشناسی ارشد، با مبانی مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) آشنا شده و به نرم‌افزارهای این بخش نیز مسلط شده‌اند. ایشان از سال 1399 در دوره های موسسه حضور داشته و یکی از متخصصان اصلی است که با کسب این مهارتها موفقیتهای زیادی را در عرصه بین الملل کسب نموده است.
ایشان در این گفت‌ و گو دررابطه ‌با مهاجرت و موقعیت شغلی خود عنوان کردند که بعد از مهاجرت به کشور دانمارک، چون در این کشور با زبان انگلیسی صحبت نمی‌کردند و من به‌خوبی با زبان آن‌ها آشنا نبودم، نمی‌توانستم وارد سایت و پروژه‌ها شوم و فعالیت کنم، به همین دلیل تصمیم گرفتم فعالیت خود را در این کشور در بخش مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) آغاز کنم، زیرا به ارتباط کمتری با افراد مختلف نیاز داشت و بیشتر به مباحث نرم‌افزاری و فعالیت‌های فردی متمرکز بود. ایشان همچنین اشاره نمودند که چون مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM)، مباحث گسترده‌ای را شامل می‌شود، بنده در کشور دانمارک با طراحی و ساخت مجازی (VDC) فعالیت خود را آغاز کردم. سپس بعد از گذشت دو سال، یک پیشنهاد از شرکت راه‌آهن ملی دانمارک با عنوان متخصص مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) دریافت کردم که این شرکت، درگیر یک پروژه ریلی بود که در همان قسمت به ‌عنوان مسئول کنترل پروژه و مدل‌سازی اطلاعات ساختمان مشغول به فعالیت شدم.
باتوجه ‌به اینکه این پروژه، پروژه ‌ای خطی بود، استفاده از مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) در این پروژه کار دشواری تلقی میشد و به این دلیل که ایجاد زبان مشترک بین نرم ‌افزارهای BIM برای پروژه ‌های خطی تعریف نشده بود، عملاً نمیتوانستیم همانند فرمت IFC مدل را به نرم‌ افزارهای مختلف انتقال دهیم. بعد از دو سال فعالیت در شرکت عنوان شده، پیشنهادی دیگر از پروژه قطار شهری گرفتم که در حال حاضر نیز به‌ عنوان مدیر برنامه‌ ریزی در این پروژه مشغول به فعالیت هستم.
دکتر علوی پور در ادامه گفت‌ و گو با ذکر این موضوع که برنامه‌ ریزی و زمان‌بندی در مباحث تأخیرات و ادعاها بسیار حائز اهمیت است، عنوان کردند در خیلی از مواقع، یک ضعف بزرگی که در بین افراد مشغول در کنترل پروژه‌ها وجود دارد این است که همه چیز را از نگاه برنامه ‌ریزی در نظر می‌گیرند و هیچ‌ وقت اثرات آن را از لحاظ حقوقی مورد ارزیابی قرار نمیدهند. در ادامه نیز دکتر علوی پور از مهندس براتی درخواست کردند که در رابطه ‌با اثر و اهمیت برنامه زمانی و مایلستون‌های در نظر گرفته شده در برنامه و اتفاق‌هایی که به ‌واسطه این مسائل در پروژه دانمارک رخ داده است، صحبت نمایند.
مهندس براتی عنوان کردند: در زمانی که وارد پروژه مربوطه شدم، این پروژه 30 درصد پیشرفت کار داشت و قرارداد این پروژه به صورتی بود که ابتدا یک قرارداد برنامه‌ ریزی داشتیم که بعد از قرارداد باید ارسال می‌شد و سپس یک Working schedule وجود داشت و درنهایت نیز Rolling wave schedule می‌رسیدیم. دقیقاً همانند چیزی که شما تدریس کرده بودید. نقطه قابل‌ توجه در این پروژه آن بود که همین Working schedule اصلاً به‌روزرسانی نشده بود و در نتیجه پروژه را با مشکلات زیادی روبرو ساخته بود. زمانی که وارد پروژه موردنظر شدم، پروژه با مشکلات فراوانی دست ‌و پنجه نرم می‌کرد. به ‌عنوان ‌مثال، با توجه اینکه پروژه باید در شهر انجام می‌شد، به همین دلیل ذی‌نفعان زیادی وجود داشتند و به همین دلیل قیود زیادی را در Working schedule می‌دیدم، چون با محدودیت‌های زیادی روبرو بودیم. به‌ عنوان‌ مثال، میتوان از محدودیتهای تکنولوژی ساخت در مکان‌های خاص و تحویل منازل مسکونی که در مسیر خط ریل شهری بودند به عنوان برخی محدودیتهای کلیدی یاد کرد. باتوجه ‌به این حجم از پیچیدگی، ایجاد یک منطق اصولی و صحیح بین فعالیت‌های مختلف و باتوجه ‌به ذی‌نفعان زیادی که وجود داشتند،کار بسیار سختی بود.
دکتر علوی پور عنوان کردند تغییرات کار و Change order ها در پروژه دانمارک به چه شکلی رخ داده است و اثر این تغییرات بر روی برنامه زمانی و تحلیل تاخیرات چگونه بوده است، بحث را ادامه دادند و از مهندس براتی درخواست کردند تا درباره اثرات تغییر کار و نحوه مدیریت آن در پروژه صحبت نمایند. مهندس براتی با تأیید صحبت‌های عنوان شده توسط دکتر علوی پور، در ادامه عنوان کردند که در بخش‌هایی که دستور تغییر کار ارائه گردید، پیمانکار به خیال اینکه با تغییر سفارش، حتما هزینه دریافت می‌کند، از کنار این بحث مهم به‌ سادگی عبور نمود و تحلیل تاخیرات آن را در طول پروژه به شکل مناسبی انجام نداد. اما برای مثال، در این پروژه کارفرما فرمی را تهیه کرده بود و در آن فرم برای تغییر کارها عنوان کرده بود که آیا تغییر سفارش ذکر شده تأثیر زمانی در کل پروژه دارد و یا خیر، حال با اینکه اثر تغییر سفارش بر روی کل پروژه نبود و بر روی مایلستون بود، متأسفانه پیمانکار تمامی سؤالات مطرح شده در فرم مربوطه را با خیر (تأثیر بر روی زمان کل پروژه ندارد) پاسخ داده بود. حال تصور کنید تعداد تغییر کارها چیزی حدودی 50 الی 60 عدد بود.
مهندس براتی در ادامه اشاره کردند که با بررسی تغییر کارها متوجه شدم که چطور می‌شود شرکتی که برای مثال 50 میلیون دلار در پروژه درآمد دارد و از این 50 میلیون دلار، 25 میلیون دلار آن مربوط به تغییر کارها باشد، بدون توجه به اثرات این تغییرات بر روی زمانبندی پروژه گذر نماید و این موضوعی بود که در این پروژه به اصلاح آن پرداختیم.
دکتر علوی پور در ادامه گفت ‌و گو از مهندس براتی درخواست کردند که نظر خودشان را در رابطه با جزئیاتی که در دوره‌ ها تدریس می‌شود، عنوان نمایند و به این موضوع بپردازند که آیا دانستن این مبانی تخصصی برای فعالیت در این پروژه ها الزام آور است یا خیر؟
مهندس براتی با اشاره به این موضوع که جزئیات بسیار حائز اهمیت هستند، عنوان کردند که اگر وارد جزئیات نشویم، پشتیبانی‌های مناسبی از اسناد نداریم و اگر پشتیبانی‌های مناسبی از اسناد نداشته باشیم نمی‌توانیم هیچ ادعایی را مطرح کنیم، زیرا بدون داشتن اسناد و مدارک مناسب هیچ راه اثبات ادعایی وجود ندارد و به ‌راحتی ادعا رد می‌شود. یک بحث مهم دیگری نیز که قابل‌ذکر است، هماهنگی و برقراری ارتباط مناسب بین مدیر قرارداد، مسئول برنامه‌ریزی و کنترل پروژه و همه تیم‌های درگیر در پروژه است که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و باید به شکل مناسبی حل و فصل شود. ایشان در ادامه ذکر کردند که هیچ چیزی جای مبانی تخصصی را نگرفته و این دقیقا فرق بین یک مدیر ارشد در مدیریت پروژه با یک کارشناس عادیست که با تخصصی یکپارچه شده بدست می آید.

- متن موردنظر، خلاصه‌ای از گفت ‌و گو انجام شده است و تمام گفت ‌و گو با جزئیات آن را پوشش نمی‌دهد. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود ویدئو این گفت ‌و گو را به ‌صورت کامل مشاهده نمایید.


جایگاه مبانی ارائه شده در آموزش‌های مؤسسه ACEMI:
در نقشه راه جامع مؤسسه مهندسی و مدیریت ساخت علوی پور، در سطح مهارت‌های سخت (کارشناسی - اجرایی و ارشد - استراتژی) و در سطح مهارت‌های نرم دوره‌های جامعی دیده شده است که تمامی این مبانی را به صورت کامل آموزش میدهد. همچنین به جهت آشنایی با دوره‌ها و تاریخ برگزاری آن‌ها می‌توانید به بخش تقویم آموزشی موسسه مهندسی و مدیریت ساخت علوی پور مراجعه نمایید.


نظرات
هنوز نظری ثبت نشده است.
برای ثبت نظر ابتدا وارد پروفایل کاربری خود شوید.

در بزرگترین و تخصصی‎‎‎‎‎‎‎ترین رویداد مدیریت ساخت کشور
منتظر دیدار شما هستیم!

در دومین سمپوزیوم بین‌المللی مدیریت ساخت (ICMS)، که حدود 1000 شرکت‌کننده از مهندسان، پیمانکاران، کارفرمایان، مشاوران، کارشناسان، مدیران، اساتید، مدرسان و مدیران عامل صنعت ساخت با هدف ایجاد بزرگ‌ترین اکوسیستم تخصصی در صنعت ساخت گرد هم می‌آیند، منتظر دیدار شما هستیم.

ارتباط با موسسه
info@dralavipour.com
ساعات کار

شنبه الی چهارشنبه: ۱۷-۹ و پنجشنبه ۱۲-۸