نقش زمانبندی در موفقیت پروژه چیست؟

نقش زمانبندی در موفقیت پروژه چیست؟

بررسی اهمیت برنامه ریزی و زمانبندی پروژه در زندگی شخصی:
شاید خیلی از شما با موضوع هدف گذاری در زندگی شخصی آشنا باشید. اینکه گفته میشود اهدافتان را یادداشت کنید تا ذهن شما برای رسیدن به آن هدف شکل گیرد موضوعیست که اهمیت برنامه ریزی و زمانبندی را حتی در زندگی شخصی نشان میدهد. در واقع، اهداف باید 5 ویژگی داشته باشند:
1. واضح و روشن باشند.
2. قابل اندازه گیری باشند.
3. واقع گرایانه باشند.
4. دست یافتنی باشند.
5. زمانبندی شده باشند.
واقعیت آنست که کمتر از 5 درصد مردم دنیا اهدافشان را یادداشت میکنند و کمتر از 3 درصد آنها با هدف زندگی میکنند.

بررسی اهمیت برنامه ریزی و زمانبندی پروژه در زندگی شخصی:
حال به پروژه بازگردیم. هر پروژه دارای هدف و مقصودی برای انجام است. پس به همین دلیل وقتی میخواهیم به هدف پروژه نایل شویم، زمانبندی هم که یکی از ویژگی های هدف هست، در پروژه باید وجود داشته باشد و تمام کارها و فعالیتها در آن قالب آورده شود (قاعده اکثر استانداردها و دستورالعملهای مدیریت پروژه ای چون PMBOK) و البته این برنامه باید واقع بینانه باشد.
در برنامه زمانبندی، علاوه بر مشخص نمودن کارها و فعالیتها، نقش هر فرد در هر زمان و در هر فعالیت از پروژه مشخص میگردد، اما شاید خیلی از شما در پروژه هایتان با این نگاه که زمانبندی موضوعی غیرضروری و فرمالیته بوده و باید سریعا به اجرا وارد شویم، مواجه شوید. اتفاقی که نه تنها در پروژه، بلکه در زندگی شخصی بسیاری از ما در حال وقوع بوده و باعث شکستمان میشود. البته در پروژه موضوع کمی پیچیده تر بوده و این برنامه به علت آنکه ابعاد حقوقی پیدا میکند، از اهمیت مضاعفی برخوردار است و نادیده گرفتن آن یا سهل انگاری در تدوین آن میتواند تبعات زیادی برایمان به همراه داشته باشد.

بررسی چند تجربه از بکارگیری صحیح زمانبندی پروژه در موفقیت پروژه:
- شرکت هیوندای کره جنوبی که پیمانکار اصلی فاز 2 و 3 پارس جنوبی بود، چند ماه زودتر از برنامه زمانبندی مصوب، پروژه را به اتمام رساند که این اتفاق در همین کشور خودمان و در شرایطی که خیلیها اعتقادی به برنامه ریزی و مدیریت اصولی پروژه ها ندارند رخ داد و موجب حیرت خیلی ها گردید. تیم قوی مدیریت پروژه، برنامه ریزی دقیق و اصولی و تعهد به این برنامه نقش اصلی در این موفقیت این پروژه داشت.
- یکی دیگر از پروژه های موفق در کشورمان، پروژه شرکت زیمنس آلمان بود. آلمانی ها در نظم و انضباط در دنیا مشهور هستند و جالب است بدانید در این شرکت علاوه بر اینکه تمام فعالیتهای یک پروژه مشخص میگردد، تک تک افرادی که در طول پروژه قرار است در زمان مشخص، کار مشخصی را انجام دهند نیز مشخص میشوند. در واقع افراد در تایم شیت خودشان حق ندارند به جزء Task  تعیین شده برایشان، کد فعالیت دیگری را درج کنند. موضوعی که به شدت در بحث مدیریت هزینه، تحلیل تاخیرات و کلیم کمک کننده نیز میباشد.

نتیجه گیری:
این جمله که هر روز خود را با برنامه شروع کنید و یا به قول امام اول شیعیان اگر کسی دو روزش مثل هم بود جزء زیانکاران است، نشان دهنده اهمیت برنامه زمانی، هم در زندگی شخصی و هم زندگی کاری و پروژه ها است.


جایگاه مبانی برنامه ریزی، زمانبندی و کنترل پروژه در آموزش های موسسه ACEMI
در نقشه راه جامع موسسه مهندسی و مدیریت ساخت علوی پور، دوره ای در سطح مهارتهای سخت-کارشناسی و اجرایی در زمینه آموزش مبانی برنامه ریزی، زمانبندی و کنترل پروژه ها  به صورت جامع تدوین شده است، که این مبانی به شکلی استاندارد و جامع آموزش داده می شود. علاوه بر این مبانی، نحوه ساختار سازی و استراتژی برنامه زمانبندی به همراه تاخیرات و ادعا، در یک رویکرد جامع و فرآیندی در دوره مهارتهای سخت-ارشد و استراتژی آموزش داده میشود. علاوه بر این دو دوره ساختاریافته، در دوره سطح مشاوران برنامه ریزی پروژه  نیز به آموزش کل این ساختار از نگاه مشاوران، در پروژه های مختلف زیرساختی، ساختمانی و صنعتی به صورتهای جداگانه و با استفاده از Best Practice های موسسه مدیریت ساخت CII میپردازیم.


نظرات
  • سیاوش عزیزپور

    سلام با تشکر از اقای مهندس امینی و تیم موسسه ممنونم به خاطر مطالب مفیدتون

    پاسخ
  • پشتیبان

    سپاس از همراهی شما!

    پاسخ
برای ثبت نظر ابتدا وارد پروفایل کاربری خود شوید.

در بزرگترین و تخصصی‎‎‎‎‎‎‎ترین رویداد مدیریت ساخت کشور
منتظر دیدار شما هستیم!

در دومین سمپوزیوم بین‌المللی مدیریت ساخت (ICMS)، که حدود 1000 شرکت‌کننده از مهندسان، پیمانکاران، کارفرمایان، مشاوران، کارشناسان، مدیران، اساتید، مدرسان و مدیران عامل صنعت ساخت با هدف ایجاد بزرگ‌ترین اکوسیستم تخصصی در صنعت ساخت گرد هم می‌آیند، منتظر دیدار شما هستیم.

ارتباط با موسسه
info@dralavipour.com
ساعات کار

شنبه الی چهارشنبه: ۱۷-۹ و پنجشنبه ۱۲-۸