آیا منشور پروژه باید بهروز شود؟
آیا کارفرما و پیمانکار هر کدام باید منشور متفاوتی داشته باشند؟
در صورت بهروزرسانی چه فردی مسئول انجام این کار است؟
پیش از پاسخ به این سوال بهتر است به این اشاره کنیم که در اسناد مدیریت ساختی به ندرت با "منشور پروژه" مواجه میشویم، در واقع پروژههای ساخت از سندهای مختلفی به نام:
بهره میبرند که مدیر ساخت به عنوان عامل کارگزار کارفرما مسئولیتهای مشخصی برای تدوین و بهروزرسانی آنها دارد.
در نتیجه تمامی این اسناد میتوانند بهروز شوند ولی باید از ساختار مشخصی برای درخواست، تایید و بازنگری پیروی کنند.
پاسخ مثبت است.
اگر تغییراتی در محدوده، اهداف، تحویلشدنیها، برنامه زمانبندی، بودجه، منابع و ذینفعان اتفاق بیفتند، مدیر ساخت به کارفرما بازنگریهای لازم را توصیه کرده و در صورت تایید کارفرما این سند بهروز میشود. این یک امر طبیعیست که بدون نیاز به خاتمه پروژه، این موارد دچار تغییر شوند و منشور پروژه باید بیانگر شرایط حقیقی فعلی و بهروزترین انتظارات کارفرما باشد.
بهکاربردن ادبیاتی مانند حامی پروژه و … در قیاس با ادبیات کارفرما و پیمانکار و مشاور و … باعث ابهام فراوانی میشود. از آن جهت که استانداردهای عمومی مدیریت پروژه بر پایه روابط قراردادی کارفرما، پیمانکار و مشاور و مدیر ساخت و البته روشهای اجرا و تحویل پروژه (PDM) بنا نشدهاند، متخصصان نیاز به تفسیر این مبانی و همسانسازی دارند. مواردی که باعث اختلاف خواهد شد.
اما این موضوع در استانداردهای مدیریت ساخت شکل متفاوتی دارد.
این استانداردها کاملا ارتباط بین اسناد، مبانی آنها، نحوه تدوین و بهروزرسانی را با حضور عامل مشخصی، به صورت قانونی، قراردادی و حقوقی مشخص کردهاند و همه چیز بر اساس ساختار روش اجرا و تحویل و ارتباطات کارفرما، پیمانکار، مشاور و مدیر ساخت طرح شده است. مواردی که باعث برطرف کردن این ابهامات در پروژههای صنعت ساخت میشوند.
اهمیت و کاربرد منشور پروژه
در این رویداد آموزشی به تعریف مفهوم منشور پروژه، منشور پروژه از نگاه استاندارد PMBOK (ورودیها و خروجیهای منشور) و نحوه تدوین منشور پروژه در پروژهها و نحوه تکمیل گامبهگام منشور پروژه پرداخته شده است.