لایو تجارب مدیریت پروژه از نگاه برنامه ریزی و کنترل پروژه

لایو تجارب مدیریت پروژه از نگاه برنامه ریزی و کنترل پروژه

در ابتدای گفت‌وگو دکتر علوی پور از مهندس فرخیان درخواست کردند که برای دوستان حاضر در گفت‌وگو معرفی مختصری از خود داشته باشند و درباره نحوه شروع کار خود برای دوستانی که قصد ورود به بازار کار را دارند، تجربیات مثبت و منفی خود را بازگو کنند.
مهندس فرخیان در ادامه گفت‌وگو در ابتدا به معرفی خود پرداختند. ایشان در ابتدا مدرک کارشناسی خود را در رشته مهندسی عمران، از دانشگاه آزاد واحد کرمان اخذ کرده و سپس مدرک کارشناسی ارشد خود را در گرایش مدیریت شهری از دانشگاه تهران اخذ نمودند.
به دلیل اینکه در اواخر تحصیل خود در مقطع کارشناسی با کلاس‌های آشنایی با کامپیوتر، برنامه‌نویسی و ... شرکت کردند به محیط کامپیوتر آشنایی خوبی پیدا کرده بوده بودند و به همین جهت در ابتدا فعالیت خود را با عنوان مسئول مرکز کامپیوتر آغاز نموده و این مسیر بود که باعث ورود ایشان به کار کنترل پروژه شد.

ایشان بیان کردند که در پروژه‌ای که متعلق به یک شرکت بزرگ بود، فعالیت می‌نمودم که در سال‌های حدود 79 که خیلی از شرکت‌ها با کنترل پروژه آشنایی نداشتند، این شرکت کار کنترل پروژه را شروع کرده بود و در پروژه‌های خود پیاده‌سازی می‌کرد. در زمان مناقصه‌ها نیز به جهت برنده‌شدن، هماهنگی‌های جالبی را بین واحدهای مختلف انجام می‌داد تا تمام واحدها برآوردهای خود را انجام داده و در نتیجه به بررسی خروجی‌ها می‌پرداختند و در نهایت با آنالیز این خروجی‌ها مبلغ مناقصه خود را پیشنهاد می‌دادند که این موضوع باعث برنده‌شدن این شرکت در مناقصات می‌شد.

در زمانی که وارد کار کنترل پروژه شدم، اطلاعات زیادی از کنترل پروژه نداشتم و تنها تسلط من بر روی برنامه اکسل بود. اما باگذشت زمان و کسب دانش و تجربه به‌مرورزمان باعث شد به بلوغ نسبی برسم. این موضوع را به این دلیل عرض کردم که در بسیاری از مواقع مشاهده می‌کنم در محیط‌هایی که با افراد با دانش و تجربه‌ای به گفت‌وگو می‌پردازیم، افراد جوان و کم‌تجربه نگران شده و نسبت به این موضوع دلسرد می‌شوند، اما در ‌نگرانی از این بابت وجود ندارد، زیرا تمامی افراد باتجربه نیز روزی کم‌تجربه بودند و به‌ مرور زمان با کسب تجربه و دانش به جایگاه فعلی‌شان رسیده‌اند و این بلوغ به ‌مرور زمان رخ خواهد داد.

دکتر علوی پور نیز در ادامه گفت‌وگو با تأیید صحبت‌های مهندس فرخیان، به این موضوع اشاره کردند که امروزه رشد دانش سرعت بالایی به خود گرفته و روزبه‌روز شاهد تغییرات بزرگی در حوزه‌های مختلف هستیم و این موضوع سبب می‌شود که به به‌روزرسانی دانش توجه ویژه‌ای داشته باشیم که این موضوع نیازمند مطالعه و یادگیری در طول زمان است.

مهندس فرخیان با اشاره به اسناد، راهنما و استانداردهایی که در کشور آمریکا منتشر شده است به این موضوع اشاره می‌کنند که یکی از نکات مثبتی که به چشم می‌خورد این است که به‌هیچ‌وجه مطالب یکدیگر را نقض و رد نمی‌کنند بلکه مطالب یکدیگر را تکمیل می‌کنند و یا راه‌های دیگری را برای بهبود موضوع موردنظر پیشنهاد می‌کنند.
ایشان هم‌چنین اشاره کردند که بنده برنامه‌ریزی را ابتدا از طریق نرم‌افزار MS-Project یاد گرفتم و با بررسی، امتحان و استفاده هر یک از ابزارهای این برنامه در برنامه زمانی و مشاهده نتیجه، موضوعات مختلف را یاد گرفتم. از طرفی مطالعه Help این نرم‌افزار نیز بسیار کمک‌کننده بود و باعث تسلط نسبی بر روی این نرم‌افزار شد. در آن سال‌ها متأسفانه منبع و مرجعی برای مطالعه و یادگیری این مبانی وجود نداشت. تقریباً بعد از گذشت چهار سال برای اولین‌بار نسخه 3 کتاب PMBOK به دستم رسید که با مطالعه آن نیز توانستم مطالب دیگری را فرا بگیرم.

امروزه این محدودیت وجود ندارد و دسترسی به آموزش‌ها و منابع و مراجع مختلف بسیار آسان است و این موضوع برای کسانی که تازه شروع به کارکرده‌اند و کم‌تجربه هستند می‌تواند به‌عنوان یک شتاب‌دهنده عمل کند.
یکی از موضوعاتی که از نظر بنده بسیار حائز اهمیت است، این است که فرد برنامه‌ریز باید تسلط کافی به برنامه‌ریزی داشته باشد و به حوزه کاری مربوطه آشنا باشد. از طرفی نیاز است که برنامه‌ریز با همه افراد در ارتباط بوده و فرد درون‌گرایی نباشد، زیرا باید با ارتباطات مناسب زمان واقعی و منطق اجرایی کار را جمع‌آوری نموده و سپس بر روی برنامه، پیاده کند.

در نهایت و باتوجه‌به تجربه خود در این سال‌ها، برای موفقیت در برنامه‌ریزی و کنترل پروژه پیشنهاد می‌کنم موارد زیر را در نظر بگیرید که عبارت‌اند از:
- شروع کار بدون داشتن دانش مناسب اشتباه است؛
- استفاده از افراد باسابقه، تجربه و دانش بسیار بالا؛
- ایجاد هماهنگی و ارتباط مناسب بین ارکان مختلف پروژه برای برنامه‌ریزی مناسب و اصولی؛
- قراردادن افراد در جایگاه‌های مناسب، برای مثال عنوان شغلی برنامه‌ریز و کنترل پروژه هرکدام به روحیاتی متفاوت نیاز دارند (برنامه‌ریز باید فردی آینده‌نگر باشد و کنترل پروژه باید توسط فردی باروحیه دید به گذشته انجام بگیرد).

متن موردنظر، خلاصه‌ای از گفت‌وگو انجام شده است و تمام گفت‌وگو با جزئیات آن را پوشش نمی‌دهد، به همین دلیل پیشنهاد می‌شود ویدئو این گفت‌وگو را به‌صورت کامل مشاهده نمایید.


جایگاه مبانی ارائه شده در آموزش‌های مؤسسه ACEMI

در نقشه راه جامع مؤسسه مهندسی و مدیریت ساخت علوی پور، در سطح مهارت‌های سخت (کارشناسی - اجرایی و ارشد - استراتژی) و در سطح مهارت‌های نرم دوره‌های جامعی دیده شده است.
برای آشنایی با دوره‌ها و تاریخ برگزاری آن‌ها می‌توانید به تقویم آموزشی مراجعه نمایید.


نظرات
هنوز نظری ثبت نشده است.
برای ثبت نظر ابتدا وارد پروفایل کاربری خود شوید.

در بزرگترین و تخصصی‎‎‎‎‎‎‎ترین رویداد مدیریت ساخت کشور
منتظر دیدار شما هستیم!

در دومین سمپوزیوم بین‌المللی مدیریت ساخت (ICMS)، که حدود 1000 شرکت‌کننده از مهندسان، پیمانکاران، کارفرمایان، مشاوران، کارشناسان، مدیران، اساتید، مدرسان و مدیران عامل صنعت ساخت با هدف ایجاد بزرگ‌ترین اکوسیستم تخصصی در صنعت ساخت گرد هم می‌آیند، منتظر دیدار شما هستیم.

ارتباط با موسسه
info@dralavipour.com
ساعات کار

شنبه الی چهارشنبه: ۱۷-۹ و پنجشنبه ۱۲-۸