پیاده سازی مدیریت ارزش کسب شده (EVM) بدون نیاز به سیستم حسابداری پروژه

پیاده سازی مدیریت ارزش کسب شده (EVM) بدون نیاز به سیستم حسابداری پروژه

در این ویدئو به بررسی مدیریت ارزش کسب شده (EVM) و یکی از چالش‌هایی که بسیاری از افراد در کنترل پروژه با آن روبرو هستند، پرداخته ایم. بسیاری از متخصصان بر این باور هستند که مدیریت ارزش کسب شده (EVM) به دلیل نیاز به داده‌های در لحظه باید به سیستم حسابداری پروژه دسترسی داشته و این موضوع باعث می‌شود که خیلی از اوقات نتوان نسبت به پیاده‌سازی این امر اقدام نمود. در واقع، به دلیل اینکه داده‌های در لحظه در هر شرایطی در دسترس نیستند، تیم را با چالش روبرو می‌سازد و نمی‌توان مدیریت ارزش کسب شده (EVM) را به شکل موثری انجام داد. در این ویدئو توضیح داده‌ایم که چگونه تیم کنترل پروژه بدون دسترسی به داده‌های حسابداری، خود قادر به تولید و به‌روزرسانی این اطلاعات است.
یکی از مهم‌ترین موضوعات، دفتر کل هزینه پروژه است. این سیستم به تیم کنترل پروژه اجازه می‌دهد که داده‌ها را تولید و به‌روز نماید. باید توجه داشت که این ساختار باید با ساختار شکست کار پروژه (WBS) هم‌خوانی داشته باشد.
اما برای این امر می‌تواند ساختارهای متنوعی وجود داشته باشد، ولی به صورت کلی دسته پیشنهاد می‌شود:
1- دفتر کل هزینه پروژه (Job Cost Ledger)
2- فاز و یا محدوده (Phase or Area)
3- کد هزینه (Cost Code)
4- نوع هزینه (Cost Type)

باید توجه داشت که Cost Codeها بر اساس سیستم هر کشور طبقه‌بندی می‌شوند. برای مثال، در ایران می‌توان از سیستم فهرست‌بها استفاده کرد و یا در آمریکا می‌توان از CSI به‌عنوان ساختار کدگذاری استفاده نمود. بر اساس این ساختارها می‌توان Cost code را از یکدیگر تفکیک کرد. ICMS که یک سیستم مدیریت هزینه جهانی است نیز یک ساختار و یک سیستم کدگذاری متفاوت را ارائه کرده است.
تفکیکی که در این سیستم به‌صورت کلی انجام می‌شود، عبارت است از:
1-مواد و مصالح (Material)
2-نیروی انسانی (Labor)
3-پیمانکاران جزء (Subcontractor)
4-ماشین‌آلات و تجهیزات (Equipment)
5-بالاسری پروژه (Project overhead)

جایگاه مبانی ارائه شده در آموزش‌های مؤسسه ACEMI
در نقشه راه جامع مؤسسه مهندسی و مدیریت ساخت علوی پور، دوره‌ای در سطح مهارت‌های سخت با عنوان "مدیریت یکپارچه مالی، حسابداری و هزینه در پروژه و سازمان‌های پروژه محور" ارائه شده است که نه‌تنها ساختار مدیریت مالی و حسابداری پروژه را به‌صورت کامل و اجرایی آموزش می‌دهد، بلکه یکپارچگی این ساختار را با ساختارهای برآورد هزینه، کنترل و مدیریت هزینه و شبکه جریان نقدینگی، بحث‌های مدیریت اسناد و مدارک، آنالیز تأخیرات، مدیریت ادعا و مبانی حقوقی و قراردادی به‌صورت کامل آموزش داده می‌شود. باید توجه داشت که دوره"برنامه‌ریزی، زمان‌بندی، ارزیابی و کنترل پروژه" پیش‌نیاز این دوره هستند. البته مبانی هزینه‌ای دوره‌ای در سطح فرایندی نیز دارند که در سطح مهارت‌های سخت - ارشد و استراتژی به‌عنوان دوره مدیریت هزینه در طول چرخه حیات پروژه ارائه شده است. همچنین به جهت آشنایی با سایر دوره‌ها و تاریخ برگزاری آن‌ها می‌توانید به بخش تقویم آموزشی مؤسسه مهندسی و مدیریت ساخت علوی پور مراجعه نمایید.


نظرات
  • فرهاد فرهمندي

    1 سال پیش

    بسيار عالي . خيلي نكات براي من مجددا تداعي شد

    پاسخ
  • پشتیبان

    1 سال پیش

    سپاسگزاریم جناب فرهمندی عزیز.

    پاسخ
برای ثبت نظر ابتدا وارد پروفایل کاربری خود شوید.

در بزرگترین و تخصصی‎‎‎‎‎‎‎ترین رویداد مدیریت ساخت کشور
منتظر دیدار شما هستیم!

در دومین سمپوزیوم بین‌المللی مدیریت ساخت (ICMS)، که حدود 1000 شرکت‌کننده از مهندسان، پیمانکاران، کارفرمایان، مشاوران، کارشناسان، مدیران، اساتید، مدرسان و مدیران عامل صنعت ساخت با هدف ایجاد بزرگ‌ترین اکوسیستم تخصصی در صنعت ساخت گرد هم می‌آیند، منتظر دیدار شما هستیم.

ارتباط با موسسه
info@dralavipour.com
ساعات کار

شنبه الی چهارشنبه: ۱۷-۹ و پنجشنبه ۱۲-۸