معرفی دوره
مدیریت مالی پروژه از سه ساختار مهم تشکیل شده که باید در کنار یکدیگر فراگرفته شده و یکپارچه شوند. این ساختارها عبارتند از:
1. مدیریت حسابداری پروژه
2. مدیریت هزینه پروژه
3. مدیریت مالی پروژه
- چرا به یادگیری مبانی مدیریت مالی، حسابداری و هزینه در پروژه نیاز داریم؟
نه تنها برنامهریزی پروژه، بلکه مدیریت مالی نیز یکی دیگر از پایههای مدیریت پروژه است. در واقع دو موضوع برنامهریزی و مدیریت مالی در کنار یکدیگر نقش بسته و بسیاری از ساختارها مانند مستندسازی، تاخیرات، کلیم، مدیریت قرارداد، BIM و ... را شکل میدهند. در نتیجه، بدون یادگیری این دو ساختار، موضوع مدیریت پروژه کاملا مغفول خواهد ماند.
- چرا به یادگیری ساختار حسابداری پروژه نیاز است؟
علت یادگیری ساختار حسابداری آنست که بدون توجه به این ساختار یکپارچه، امکان کد گذاری صحیح هزینه ها، برآورد دقیق آنها، بودجه بندی، مدیریت صحیح هزینه و ارزش کسب شده (EVM) و مدیریت مالی همگی دچار چالش های فراوانی می شوند. از سوی دیگر، ساختار مدیریت هزینه و همچنین ارزش کسب شده و وابستگی زیادی به برآورد هزینه ها داشته و از طرفی این موارد به تقسیم بندیها و مدیریت هزینههای Committed و Non-Committed وابسته است. بدون این موارد، تحلیل های مالی و شبکه جریان نقدینگی نیز دچار چالش می شوند. پس برای یادگیری این موضوعات قطعا باید این موارد در کنار یکدیگر یکپارچه سازی شده تا به ساختار ایده آل برسید.
- اهمیت مبانی مدیریت مالی و هزینه در تاخیرات، ادعاها و مدیریت قرارداد چیست؟
برای کمیسازی تاخیرات نیاز مبرم به ساختار مالی، حسابداری و هزینه داریم. باید توجه داشته باشیم که کمیسازی تاخیرات در چند بخش هزینههای مستقیم و غیرمستقیم پروژه، هزینههای بالاسری سازمان و البته هزینههای کاهش راندمان صورت گرفته که بدون توجه به ساختارهای پیشنیازی که بر این اساس طراحی شدهاند، قادر به ادعاهای قابل دفاع نخواهیم بود.
آنچه خواهید آموخت
در دوره مدیریت مالی، حسابداری و هزینه در پروژه و سازمانهای پروژهمحور، این ساختار را به صورتی کاملا اجرایی، محاسباتی و ساختاریافته و جامع فرا میگیرید تا نیاز شما برای طراحی این ساختار را در سازمانتان به شکل کامل برطرف نماید. ساختار یکپارچهای که تمامی موارد را در یک نقشه راه کنار هم قرار خواهد داد تا:
1. اهمیت و تفاوتهای ساختار یکپارچه حسابداری، هزینه و مالی را در پروژه ها و سازمانهای پروژه محور بیاموزید.
2. نحوه ساختارسازی حسابداری پروژه و تشکیل دفترهای کل، صورت سود و زیان، دفاتر کل هزینه پروژه و ماشین آلات، سیستم کدگذاری دفاتر، انواع تراکنشهای پروژه و سیستمهای حسابداری و اهمیت ساختار مالیاتی پروژه را فرا بگیرید.
3. نحوه مدیریت هزینه را از مرحله برآورد هزینه، تدوین بودجه، تخصیص هزینه و مدیریت هزینه پروژه را به شکل کامل فرا بگیرید.
4. ساختار تجزیه و تحلیل صورتهای مالی سازمان پروژه محور را همراه با پیشبینی شبکه جریانهای نقدینگی پروژه و سازمان را برای تعیین کسری بودجه به همراه تمامی نقاط تحلیلی مراکز سود به صورت کامل فرا بگیرید.