درباره رویداد
شانزدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه ایران که قرار بود روزهای یکشنبه، 24 بهمن 1400 لغایت دوشنبه، 25 بهمن 1400 توسط گروه پژوهشي صنعتي آريانا و تحت حمایت انجمن مدیریت پروژه ایران برگزار شود به 28 و 29 خرداد 1401 موکول شد. شاید بتوان گفت این کنفرانس، بزرگترین کنفرانس مدیریت پروژه کشور بوده، که هر سال مورد توجه بسیاری از سازمانها، دانشگاهیان و مدیران پروژه قرار میگیرد. برگزاری کارگاههای آموزشی مختلف، برگزاری میزگردها و تجارب مدیریت پروژه ای، ارائه مقالات و نمایشگاههای جانبی، هر کدام میتوانند باعث ارتقای دانش علاقه مندان به مدیریت پروژه گردیده و تجربه متفاوتی را برای علاقه مندان رقم زنند. البته که یکی از بزرگترین مزایای این کنفرانس، ایجاد شبکه ارتباطی گسترده تر برای حاضرین است. دکتر علوی پور نیز که در دوره های چهاردهم و پانزدهم این کنفرانس، با ارائه سخنرانیهایی در خدمت علاقه مندان بوده است، اینبار در شانزدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه با موضوع "ناشناخته های دنیای تخصصی مدیریت پروژه در ایران" در خدمت شما خواهد بود. جزئیات این سخنرانی به شرح زیر است:
اگرچه در سالهای اخیر و با ورود استانداردهای عمومی مدیریت پروژه به کشورمان، این حوزه دچار تحولات بسیاری گردیده، اما متاسفانه دنیای تخصصی مدیریت پروژه مورد غفلت زیادی واقع شده است. باید توجه نمود که موسسات، انجمنها و تشکلهای فراوانی در دنیا و بخصوص در کشورمان وجود دارند که در توسعه دانش تخصصی مدیریت پروژه سهم زیادی ایفا نموده و تاریخچه بعضی از آنها به حدود 150 سال قبل باز میگردد (به طور مثال موسسه AIA در آمریکا در سال 1857 تاسیس گردیده و بسیاری از استانداردهای آن در پروژه های مختلف در حال بکارگیری است). دانش تخصصی که در زمینه های مختلف قراردادی، برنامه ریزی و کنترل پروژه، مدیریت هزینه، مدیریت ریسک، مدلسازی BIM، پایداری و بسیاری از موارد دیگر ورود کرده و منجر به بهبودهای زیادی شده است. به طور مثال، با سرمایه گذاری که موسسه مدیریت ساخت CII آمریکا از سال 1983 بر روی این مبانی نموده، بهبودهای فراوانی حادث شده است. این بهبود نتیجه Best Practiceهایی است که این موسسه با کمک شرکتهای بزرگی چون Aramco، Chervon، Eastman، Petronas، Shell، Autodesk، Oracle و ... و دانشگاهیان تدوین نموده است. مواردی که در بخش برنامه ریزی مصالح، 16 درصد کاهش زمان، در بخش طراحیها، ۶.۱ درصد کاهش هزینه و ۷.۵ درصد بهبود زمانی، در بخش برنامه ریزی و زمانبندی پروژه، با هر 1 دلار سرمایه گذاری بر روی شاخصهای PDRI، ذخیره 25 دلاری در هزینه، در بخش تکنولوژیهای ارائه شده، 30 الی 45 درصد بهبود در پیشبینی مصالح مورد نیاز، در بخش مدیریت تغییرات ۱۱.۴ درصد کاهش هزینه، در بخش مدیریت سازمانی و ارتباطات، 9 درصد کاهش هزینه، در بخش قراردادی، 4 الی 8 درصد کاهش هزینه و در بخش ایمنی، 54 الی 64 درصد کاهش حوادث را به همراه داشته، که نشان از اهمیت این Best Practiceهای تخصصی دارد.
اما اینکه چقدر از این استانداردها و دستورالعملها در کشورمان شناخته شده و در کدام بخشها توانسته ایم به شکل تخصصی گام برداریم، موضوعی است که قصد داریم در این کنفرانس به آن پاسخ دهیم.
محورهای ارائه شده در این کنفرانس:
- کارگاههای آموزشی مرتبط با این حوزه
- مقالات پژوهشی و مطالعات موردی
- ارائه تجارب برتر مدیریت پروژه
- میزگردهای تخصصی برای ارائه دستاوردهای نظری و کاربردی
- نمایشگاه جانبی