بهینه سازی زمانبندی پروژه با وجود محدودیتهای مالی

بهینه سازی زمانبندی پروژه با وجود محدودیتهای مالی

آیا میتوان زمانبندی پروژه را به گونه ای تنظیم نمود که با وجود محدودیت منابع (مالی، فیزیکی و ...) کمترین تغییر را در زمان نهایی پروژه داشته باشیم؟ آقای Elazouni فردی بود که در سال 2012 روش خود را برای این امر به عنوان Patent در آمریکا ثبت نمود [(1)].

آشنایی با روش ثبت اختراع شده Elazouni

روش مسیر بحرانی (CPM) که توسط آقای Elazouni ثبت شده است، امکان تمدید مدت زمان پروژه را با کمترین تغییر در زمان محدودیتهای مالی فراهم می کند. این روش که از الگوریتم ریاضی به منظور بهینه سازی استفاده مینماید، امکان زمان‌بندی مجدد زمان‌های شروع برخی از فعالیت‌ها را طوری تعیین میکند، که اولا محدودیتهای مالی به منظور تامین مالی پروژه لحاظ شده، دوما کمترین تغییر را در زمان نهایی پروژه داشته باشیم. 

شکل 1. روش ارائه شده از سوی آقای Elazouni به منظور حفظ محدودیتهای مالی برای برنامه ریزی پروژه

به طور کلی، مسیرهای بحرانی در روش (CPM)، به طولانی ترین مسیر در شبکه اطلاق شده و همچنین شناوری کل فعالیت ها، زمان هایی را نشان میدهد که میتوان فعالیت ها را بدون تغییر در زمان انتهایی پروژه و بدون تاثیر بر مسیر بحرانی، به تاخیر انداخت. روش ارائه شده از سوی آقای Elazouni نیز از این تکنیک برای بهینه سازی زمان پروژه در زمان وجود محدودیتهای مالی استفاده مینماید.
- جهت مطالعه و آشنایی بیشتر با روش معرفی شده، در انتهای مقاله فایلی جهت دانلود قرار داده شده است.


جایگاه مبانی ارائه شده در آموزش های موسسه ACEMI

در نقشه راه جامع موسسه مهندسی و مدیریت ساخت علوی پور، دوره ای در سطح مهارت های سخت با عنوان فرآیند یکپارچه برنامه ریزی، زمانبندی، ارزیابی و کنترل پروژه ارائه شده است که به صورت کامل و کاربردی فرآیند های برنامه ریزی، بررسی و کنترل پروژه آموزش داده خواهد شد. همچنین به جهت آشنایی با سایر دوره ها و تاریخ برگزاری آن ها می توانید به بخش تقویم آموزشی موسسه مهندسی و مدیریت ساخت علوی پور مراجعه نمایید.

[1] Elazouni, A. 2012. METHOD OF EXTENDING ACTIVITY FLOATS IN THE CRITICAL PATH METHOD.
دانلود جزئیات این مقاله

نظرات
هنوز نظری ثبت نشده است.
برای ثبت نظر ابتدا وارد پروفایل کاربری خود شوید.

در بزرگترین و تخصصی‎‎‎‎‎‎‎ترین رویداد مدیریت ساخت کشور
منتظر دیدار شما هستیم!

در دومین سمپوزیوم بین‌المللی مدیریت ساخت (ICMS)، که حدود 1000 شرکت‌کننده از مهندسان، پیمانکاران، کارفرمایان، مشاوران، کارشناسان، مدیران، اساتید، مدرسان و مدیران عامل صنعت ساخت با هدف ایجاد بزرگ‌ترین اکوسیستم تخصصی در صنعت ساخت گرد هم می‌آیند، منتظر دیدار شما هستیم.

ارتباط با موسسه
info@dralavipour.com
ساعات کار

شنبه الی چهارشنبه: ۱۷-۹ و پنجشنبه ۱۲-۸