روش سه عاملی طراحی، مناقصه و ساخت (DBB) + مزایا و معایب

روش سه عاملی طراحی، مناقصه و ساخت (DBB) + مزایا و معایب

هریک از روش‌های اجرای پروژه مزایا و معایب خاص خود را دارد که نیاز به داشتن آگاهی و دانش کافی بوده تا بتوان بر اساس شرایط و پارامترهای موجود بهترین روش را انتخاب نمود. در این مقاله به روش سه عاملی طراحی، مناقصه و ساخت (DBB) که مبانی حقوقی آن نیز از سوی نشریه 4311 در کشورمان ایجاد شده است، خواهیم پرداخت. روشی که به روش سنتی، مثلثی و یا سه عاملی معروف بوده و همچنان یکی از عمومی‌ترین و رایج‌ترین روش‌های اجرای پروژه‌ها در دنیا به شمار می‌رود. در این روش پیمانکار و مشاور به‌صورت مجزا با کارفرما قرارداد خواهند بست.
تصور برخی بر این است که شرایط عمومی پیمان دارای ضعف است و صرفا نحوه نوشتاری آن مشکل دارد، اما باید توجه داشت که یکسری معایب ساختاری در روش طراحی، مناقصه و ساخت (DBB) وجود دارد که فقط به مبانی شرایط عمومی پیمان مربوط نمی‌شود و به ذات این روش برمی‌گردد. به همین دلیل است که روش‌های متعدد دیگری پس از این روش برای اجرای پروژه‌ها ارائه گردید تا کمی از معایب این روش بکاهد. روش‌هایی که البته هر کدام دارای مزایا و معایبی هستند.

در این مقاله به روش سه عاملی طراحی، مناقصه و ساخت (DBB) خواهیم پرداخت. روشی که به روش سنتی، مثلثی و یا سه عاملی معروف بوده و همچنان یکی از عمومی‌ترین و رایج‌ترین روش‌های اجرای پروژه‌ها در دنیا به شمار می‌رود.


برای مشاهده کامل،اعضای غیرکانون باید محتوا را خریداری نمایند.

نظرات
هنوز نظری ثبت نشده است.
برای ثبت نظر ابتدا وارد پروفایل کاربری خود شوید.

در بزرگترین و تخصصی‎‎‎‎‎‎‎ترین رویداد مدیریت ساخت کشور
منتظر دیدار شما هستیم!

در دومین سمپوزیوم بین‌المللی مدیریت ساخت (ICMS)، که حدود 1000 شرکت‌کننده از مهندسان، پیمانکاران، کارفرمایان، مشاوران، کارشناسان، مدیران، اساتید، مدرسان و مدیران عامل صنعت ساخت با هدف ایجاد بزرگ‌ترین اکوسیستم تخصصی در صنعت ساخت گرد هم می‌آیند، منتظر دیدار شما هستیم.

ارتباط با موسسه
info@dralavipour.com
ساعات کار

شنبه الی چهارشنبه: ۱۷-۹ و پنجشنبه ۱۲-۸